Köpråd: Volvo S80 -01 2.5D Automat

Bilen har rullat 21800 mil. Perfekt skick och växlar som den ska. All utr men inte GPS eller telefon. Bara att köpa eller? Bes i november senast. Gamla maskinen från VW. Jag har haft en V70 innan med samma setup och den gick bra och billigt.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S80 -01 2.5D Automat



Det är nog bara att köpa om den går som den ska i motor och låda, men allt hänger ju på priset, S80 2,5tdi borde man komma över relativt billigt, sköna bilar att åka i dessutom..


Har hört att D5:an går upp till en dl snålare. Stämmer det?


D5 går snålare ja, det är konstaterat då en jag känner hade en som inte gick att få lika snål som min.. beror kanske på hur man kör åxå.


Hade en v70 2004 d5 med 5växlade steptronic-grejjen, enligt färddatorn gick den på 0.34 efter service på motorvägen med farthållaren i 90, om det stämmer vet jag ej, verkar inte logiskt. Kom ca 100-110 mil på en tank med blandad körning, stadskörning i Göteborg, motorväg mellan hemmet och Gbg, långfärder hit och dit, vad tanken rymmer minns jag ej, men kring 50-55 liter vill jag tro, fick aldrig i mer än 40-45 liter när reserven börjat lysa. Bra och goa bilar, inte så dumma att mecka med själv heller, som en väldigt uppdaterad och modern 745 typ, går att hitta billiga delar till å med.


Föredra ju helt klart D5..


Helt klart, mindre gammal dieselkaraktär. Har ett jämnare register, går snålare, knackar inte som en diesel, helt klart tystare. 2.5D tycker jag bara är pinsam, enda dom duger till är att konvertera till bensin och pumpa ut massa hk me dom blocken.


Njaa.. inte är 2,5tdi så kass som du tycks påstå heller, rätt så fina maskiner det åxå om man sköter om dom och sånt, men dom ska ju inte på nåt sätt jämföras med en D5, STTOOR skillnad på 2,5 och D5 kan jag lova, en 2,5 går inte ens i närheten så bra som en frisk D5..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka