Köpråd: Mitsubishi Galant

Hallå på er! Jag tänkte införskaffa mig en ny bil och blev lite smått intresserad av en Mitsubishi Galant 1998 som jag hittade på Blocket. Nu undrar jag vad ni har för åsikter om denna bil? Positivt samt negativt! http://www.blocket.se/skaraborg/Mitsubi . =7&w=2 Det viktigaste för mig är egentligen att bilen är bensinsnål och är skön att köra. Andra förslag på bil är välkomna! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Galant



Direktinsprutade GDI-motorerna har en förmåga att sota igen så de går dåligt och låter illa. Ska köras på 98oktan och hårdköras lite I övrigt är de ju trevliga snygga bilar som dessutom är säkra (en av de bättre från den tiden enligt Folksam) men är väl lite rostkänsliga som de flesta asiatiska bilarna från den tiden. En polare har haft en 2,4 GDI -99 länge och han har väl fått byta lite hjullager, stötdämpare och spjällhuset vad jag känner till. Spjällhuset var relaterat till sotningsproblemet. (En tråd om spjällhusproblem: http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 12&p=1)


kamrem? Känns ju som den ska bytas nu i så fall.


Tack för svar! Bra att veta!


Dom rostar så in i hel*ete, överallt, speciellt i hjulhusen bak/skärmkanter, köper du en sådan så rostskydda fort som satan



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka