Köpråd / fråga om pick up

Hej Jag har funderingar på att köpa en bil, och är intresserad av pick up. men vet inte vilka som är reggad för 3-4 passagerare? Jag söker en pick up som kan ha 3-4 passagerare, drar inte mer än 1l/ mil på landsväg, klarar av att åka på vintern, (förstått 2wd kan vara sämre då släpet inte väger så mycket?) Klarar av att lasta en del om det blir någon tysklandsresa klarar av att traila en båt på ca 500 kg. Då det är en bil både för fiske och statskörning så vill jag att den inte drar mer än 1l/ mil landsväg! så man har råd att använda den som student! Man får plats med spön på flaket som är ca 2m långa? Budgett, Max 40 000 kr Edit: manuell växellåda vill jag ha



Svar på inlägget: Köpråd / fråga om pick up



Jag hoppas du menar att du ska satsa på en diesel och inte en bensinare, om du ska ha en pickup?


det har jag inte funderat så mycket på. vad tjänar jag på att ha en diesel? drar de mycket mindre ? men de är väll också dyrare i skatt ? även ändrat i tropic 3-4passagerare!


Ja, under en liter milen med en bensinare lär du nog inte lyckas med..kanske om du ständigt kör i nedförsbacke. Oavsett vilken du väljer, så lär nog skatten vara ganska duktig i alla fall, på pickuper. Någon får dock ändra mig såklart om jag har fel om detta.


Så gärna. DH är ofta LB-reggade. Moderat skatt. Allt annat än diesel på en pickis som ska brukas dagligen är rent vansinne.


Inte om man väljer VW Caddy GT (ca 0,75l/mil) enbart 2 sitsig dock. Men som sagt Diesel om du ska ha en större pickis Hade nog valt en Mitsubishi L200 Double Cab eller liknande om jag varit dig. Typ denna: http://www.blocket.se/stockholm/L200_mi . _7&w=3


Då hade jag inte helt fel i alla fall, hehe.


Ska du ha 2 m långt flak, och plats för minst 3 pers (eller minade du 3 pass plus förare? spelar iofs ingen roll) så får du kolla på jänkepickisarna. dom drar lite mer än litern och 99,9% av dom har automatlåda men japanarna har oerhört kort flak om man ska ha dubbelhytt.


Har som sagt inte så stor koll på pick upp's men är inte japanarna så rostbenägna? eller det kanske jänkarna också är? Jag är som sagt ute efter manuell, och har märk att många är automat tråkigt nog xD Men då vet jag att det är en diesel man ska satsa på iaf och det tackar man för! måste inte vara 2m, men liknande den längden, går ju att lägga spöna diagonalt. Vad finns det för jänkare som är 4-5 sitt-sig? alltså 1 förare + 3-4 passagerare? tackar för hjälpen!


Nu talar jag för cheva då jag kan dom... där finns en del med enkelhytt o två stolar eller soffa (2eller 3 pers totalt alltså) sen finns det 1,5 hytt. Dom har bara två dörrar men ändå baksäte o plats för totalt 5 pers. Sen finns det dubbelhytt (4 dörrar) oxå, fast dom är ovanliga o dyra. Har du tur kan du hitta en gammal pickup från början av 80-talet. Dom har enkelhytt med (oftast) soffa och beroende på årsmodell även skattebefriade... Edit: Ska man ha japanare o mer än en passagerare så är det dubbelhytt som gäller, o då blir flaket väldigt litet.






Vet du även vilka modeller det finns som är registrerade för 4-5 personer? och har manuell låda? Kvittar om det är 4 dörrar eller 2 1/2 dörrar, (dörr + dörr man måste öppna inne från) viktiga är att man får plats med 3-4 passagerare!


kolla på dom lite nyare chevapickuperna, tror dom flesta är reggade för 4 eller 5 pers. Att hitta en jänk med manuell låda är ungefär lika enkelt som att hitta en japs med automat. (nä japsar med aut är nog vanligare faktiskt) Sök runt lite på blocket o begränsa dig till din prisklass så ser du ju lite vad som dyker upp.


vet du vilka modellerman ska kolla på? kan bara s10 och den är bara reggad för 2


Sök bara på chevrolet pickup. dom lite nyare heter 1500 och 2500, (finns 3500 och men dom brukar vara c-reggade) dom äldre heter k10 och k20.


Min S10 är reggad så jag får köra tot 3 passagerare, men man vill inte åka i nödsätena. Speciellt inte om man använder båda nödsätena. Dessutom drar den 1.8 blandad och 1.2 landsväg (ca70km/h) så du kan lika gärna köpa fullsize.


ohh okej, då drog den för mycket för mig men tack för hjälpen! Då är det bara att börja leta. Finns det någon kända fel på 1500,2500,3500 k10 och k20? och är det dyrt att reparera dem? Tack så mycket för hjälpen!


Alltså de stora drar lika mycket, vad jag menar är att du sparar inte soppa på att välja den lille. Inte med automat och V6a iaf. Finns ju manuell och rak fyra, de ska dra lite mindre men då kan man ju lika gärna köpa japan. Växellådorna rasar titt som tätt på det mesta från staterna...


Dieslarna är snålare än bensinarna, går att åka diesel på drygt en liter/mil vid blandad körning. Fast i gengäld är skatten dyrare så det krävs att man åker mycket om det ska löna sig. Att lådorna rasar till som tätt stämmer inte alltid, det beror på vad det är för låda och om den nån gång blivit renoverad.


Sköts oljebytena som dom ska så brukar automatlådor hålla bra men i 99 fall av 100 så är det: Vafan den växlar inte då blir jag väll tvungen att byta oljan.. och då är det nästan alltid försent. Det gäller alla automatlådor och inte bara amerikanska. BMW är roliga med deras automatlådor för enligt BMW ska oljan aldrig bytas, men enligt ZF som tillverkar lådan ska oljan bytas vid var 15000:e mil tror jag det var. Antagligen vill väll BMW tjäna in pengar på att sälja nya växellådor efter ett tag eller svindyra renoveringar.


Om man kollar bortom de mest uppenbara valen....hur mycket tar en VW Transporter med diesel och dubbelhytt, kan det vara något som uppfyller kraven?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka