Köpråd: Volvo 855 kombi

Tjenare, ska nu köpa mig en kombi och har haft 850 innan, och gillar modellen väldigt mycket. Undrar nu vad man ska tänka på när det gäller att hitta sig en hyfsad kombi för 10.000. En 855 glt som rullat 34000 mil för 9500, besiktad året ut och ser helt okey ut i lacken och inredningen likaså, är det något som är värt att satsa på? Har tyvärr inte mer pengar att lägga ut för tillfället och behöver en bil ganska omgående. Eller ska man försöka hitta något som rullat en anningen mindre mil? Givetvis så förstår jag att ju mindre bilen har rullat ju bättre, men då mina inte har rullar över 25000 så är det lite svårt för mig att avgöra om det verkligen är värt det. Tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 855 kombi



Milen spelar inte så stor roll. Det är hur tidigare ägare har tagit hand om bilen, som är mer intressant. Hur är det med gamla kvitton? Information om tidigare verkstadsbesök? Hur ofta är oljan bytt? Är vevhusventilationen rengjord nån gång? Dessa är nämligen känsliga på dessa bilar. Tror du förstår vart jag vill komma. Hoppas du finner dig en fin 855:a.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka