Köpråd: Förstabil

Mja precis som rubriken säger så är jag på jakt efter första bilen för runt 15000 pix Är ganska sugen på en volvo amazon eller äldre bilar i allmänt så några förslag skulle vara trevligt Mvh// Linus



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil



Jag misstänker att du inte fått några svar för att din budget helt enkelt inte riktigt går ihop med det du vill ha. äldre bilar i ok skick (läs fungerar i motorn, elektroniken och har inte rostat sönder) är betydligt dyrare än 15000. Det finns många Amazoner på blocket för under 15 men frågan är om någon är annat än mer eller mindre fallfärdiga. Om du siktar in dig på en 90 talare så kanske det är lite lättare att hålla budgeten.


Volvo 142, går att få tag på i hyffsat bruksskick för 10-15000 kr. Bra första bilar enligt mig, lättmekade och drar inte så farligt mycket soppa. (förutsatt att förgasaren mår bra och är rätt inställd).


Vad skulle du rekommendera i så fall? har kollat på typ volvo 740 / 940 men är ganska o säker på vad man ska skaffa


Ja det låter som bra förslag. Du vill ju ha bakhjulsdrift och den enda bilen som kan konkurrera med exempelvis äldre Volvo modeller är BMW. Du kan nog få tag på en 325 e36 för 15. BMW är lika lättmekad som Volvo enligt mig och har dessutom kamkedja. Annars är ju 740 eller förslaget ovan med 140 bra och gedigna bilar om man gillar Volvo.


Jag gillar inte att erkänna det, men mest bang for the buck i den prisklassen lär väll vara Saab 900 2.0t. 185hk (94-98) Såg en igår - rostfri, 20k mil, fjärrlås, farthållare, färddator, acc, elhissar runt om. Och dom har ju kamkedja så man behöver inte oroa sej över det. 14k De flesta fina verkar ligga däromkring, och bara man gör som alltid, och ser till att den blivigt omhändertagen ska det ju inte va några problem


Tror du att en Mitsubishi Galant 2,4 från 99 skulle vara något? ligger oxå runt 14-16k i schysst skick


skulle sitta fint bortsett att jag har svårt med saab, kanske farsgubben som han hjärntvättat mig som det är volvo man ska köra ifall man ska köra svenskt


Döm inte boken efter omslaget, du kan inte säga att det är dåligt om du inte provat, och fler såna klichéer. Mitt tycke ligger ju i Audi, men har man inte pengar att göra det man verkligen vill så får man göra det bästa utav situationen, så jag ska faktiskt åka och kolla på just denna Saab senare idag.


aa, sant.. inte högst på vill ha listan men bättre med en saab en ingen alls Vad äre för saab du ska kolla på?






Den jag beskrev i min första post


haha, hann inte läsa så någa som käket var på g att få en fet solbränna


Japp det är bra bilar, sålänge du håller dig ifrån dieseln som haft en del problem. Finns egentligen många fina bilar att välja mellan om man kan tänka sig framhjulsdrift. Personligen har jag sett för mycket problem med Saab för att köpa en själv.


Jag föredrar bakhjuls drift men inget måste, allt jag vill ha en rolig första bil som inte kostar allt för mkt, plus tycker både dom gamla o nyare galanterna ser sjukt cool ut med den aggressiva fronten ^^


Om du köper galant så kolla extra noga efter rost på bakskärmarna. Mellan inner och ytterbakskärmen har Mitsubishi verkligen tänkt till då dom lagt in skumfog mellan skarvarna som suger åt sig fukt så in i helvette, som sedan leder till att skärmarna äts upp av rost från insidan. Ser inte vackert ut när man öppnar kan jag lova, iaf inte på dom 2 jag har bytt bakskärmar på.


Volvo 140 och 240 (sista riktiga Volvon är trevliga klassiker som fungerar bra som bruksbil. Du kan få en helt okej för runt 15 000 kronor om du inte är så petig. Med tur kanske även en lämplig Amazon dyker upp till det priset, bra till bruksbil det med. Angående kamrem så är det inget dyrt att byta i äldre Volvo men i Amazon, 140 och vissa äldre 240 slipper du kamrem. (Stötstångsmotor.) 740/940 är visserligen helt okej men är du ute efter en bil som verkligen känns personlig och charmig skulle jag nog valt en annan Volvo eller kollat på annat märke.


Och det är inte direkt svårt att byta kamremm på dem som har det heller, plus att de brukar tåla att den "hoppar" så se inte kamremmen som en direkt nackdel på dessa motorer


Jo, det är ett måste. Jag har en lugn körstil och haft körkort många år men utan en bakhjulsdriven bil i ägo kan man lika gärna vara billös.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka