Köpråd BMW 530i e60 -04

har letat efter en bmw e38 länge nu utan hitta nån som duger så får bli en e60 530 ist som ja ska kolla på imorgon. http://www.blocket.se/goteborg/Mbw_530_ . 15&w=3 har läst lite på autopower men känns bra att få höra lite från andra e60 ägare/kunniga. har även läst att dom har 12 års rostskyddsgaranti från -04, vad täcker det o vad krävs för att den ska gälla? Servicebok ifylld på BMW? tkr 89k är ett bra pris o den har ju inte gått jätte långt heller, men har redan 9 tidigare ägare o det tkr ja känns mkt o tkr e tråkigt, elr jag bara löjlig? tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd BMW 530i e60 -04



när ja kolla upp den på transportstyrelsen och den är ingen -04 utan den är byggd 2003/06 och i trafik i sverige första gången 2003/08. såg även att det stog "Upplysningar: Kredit" Måste krediten lösas innan ägarbytet sker för att inte jag ska få skulden på mig? Så då gäller väl inte 12 års rostskydds garanti utan 6 år ist?? och är det nån skillnad på -03 och -04? tänkte på barnsjukdomar osv?


Krediten skulle då jag verkligen vilja ha bort Den hade inte heller gått så långt. men miltalet berättar egentligen inte så extremt mycket om skicket på bilen.. Det bästa är att bara åka och titta och provköra. Men känner rätt snabbt om det är något att ha. Stämmer att det är 12 års rostskydd, det finns en hel del aluminium på E60n så det är ju bra, har inte heller läst något speciellt om rostproblem på E60. Sedan så ska du lyssna efter klunkande framvagn Kolla även i iDrive menyn om hur länge det är kvar till service och så Dock skulle jag inte köpa en Utan M-paket om du nu inte tänkt montera ett själv


Jag tycker det låter som ett vettigt alternativ, E60 är modern på en helt annan nivån än vad E38 är. Det är mest positivt inom områdena komfort, ljudnivå och teknik som är minst lika bra medan köregenskaperna är klart vassare. Må så vara att vissa exemplar av E60 inte har riktigt samma känsla som äldre BMW, tillval som till exempel aktiv styrning filtrerar bort lite av denna, men E38 har å andra sidan snäckstyrning och är inte bättre på just den punkten men bägge modellerna är roliga bilar att köra. BMW har mycket riktigt 12års rostskyddsgaranti från 2004, som jag har förstått det så gäller den från 2004-01-01 men en del påstår att det är från och med 2004-04-01 som har 12års garanti. Här har du ett exempel på hur det kan skrivas: http://www.autopower.se/forum/topic.asp?id=214880 För att garantin skall gälla krävs det dock att service, eller åtminstone inspektionerna av kaross och underrede, utförts av BMW och att eventuella reparationer utförts på ett fackmässigt vis. Som skrivits ovan är en hel del på E6x, bland annat hjulupphängningar och motorhuv, gjort i aluminium. Den enda kända svaga punkten när det gäller rost som jag känner till är bakluckan på kombin E61, där shoppingluckan (Den öppningsbara bakrutan) kan ligga mot lacken och skava. När det gäller att köpa en bil som har kredit hade jag bett honom att lösa denna innan du köper bilen och visa upp ett bevis på att så har skett. Skriv även in i kontraktet att bilen är löst från tidigare kredit och skall betraktas som till fullo betald. Lycka till!


När jag köpte en bil som hade kredit så löste vi hela krediten på banken. D.v.s. vi ringde volvia finans och kolla hur mycket som skulle betalas in för att "krediten" skulle lösas. Nu hade han mindre lån på bilen än vad jag betala. Så då sattes resterande summan in på hans konto. Är viktigt att man ringer och kollar hur man ska lösa krediten för det kan skilja sig med räntor mm och eventuell avgift för att lösa hela krediten.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka