Köpråd: Camaro 2011

Hejsan Har funderat nu ett tag och jag kommer köpa en Camaro 2011, Dock en v6 pga jag inte känner behov av en v8a som mycket mer i köp pris och i drift. Vad tycker ni? En camaro 2011, gått 1700 mil, 1 ägare, 240 000? Kom med lite förslag och åsikter!! Tack!



Svar på inlägget: Köpråd: Camaro 2011



En kompis till mig importerade nyss en V8a från Belgien för 260000 med 1800mil på mätaren. Skall du ha en Camaro skall du en V8a annars kan det vara


Det låter väl nice, go for it! Gm:s v6:or går i mitt tycke skönt, men många är ju av åsikten att såna bilar "ska" ha v8, men man köper ju bil för sin egen skull och inte för andras.


som första inlägget nämnde så ska det vara v8. Varför då? Jo den drar enbart 0.1-0.5 l extra mycket roligare att köra och bekvämare då v8a modellerna ofta har bättre utrustnings paket och om du nånsin ska sälja den vidare får du tillbaka mer av pengarna med en v8. Vet inte hur det är med dom nya bakaxlarna men dom tidigare (70-80 tal) hade vissa problem med stora kraftuttag. Om du ska köpa en import eller begagnad överhuvudtaget ta ut en carfax på bilen så den inte är krockad och "fullagad" använd ev. knepet med magnet om lacken är mer matt på nån del av karossen och se om det är spackel eller plåt. Kolla om den är sverige anpassad med blinkers m.m och hur dom har löst dom problemen så dom inte har borrat i skärmar eller dylikt utan att rostskydda ordentligt. Om bilen känns underlig eller luktar konstigt kolla på nästa bil det betyder oftast att nåt är galet med bilen. en underbar bil du valt att lägga pengarna på


Tack för alla svar, Ägaren säger att han importerade bilen men blev av med körkort och därför vill han bli av med den. Dessutom så bor han i radhus och har brist på parkering och har tom visat mig alla böter han har fått. Bilen verkar ren, går bra, Inga konstiga ljud, Jag kommer troligen ta med någon försäkring/garanti. Kommer ta bilen av han innan köpet och gå med den till närmaste återförsäljare för en kontroll, Då ja inte vill riskera att betala ut på lagningar. Ja , Jag har valt V6 för jag tycker inte att jag behöver mer än så, Dessutom kommer försäkring/skatt/driftkostander för den vara högre och till och med själva priset är höger på 100 000, Så jag föredrar v6an.


En v6:a kommer bli svår att sälja i efterhand. Tänk på det när du lägger ditt bud är mitt tips.


Finns en anledning till att den kostar 100k mindre än V8... Ska du ha en Camaro ska du ha V8, är så otroligt nedvärderande när människor kommer i dessa "muskelbilar" så visar det sig att det ligger en liten skiten V6. Vill du inte ha en V8 så köp inte en Camaro, det är som att köpa en Bmw 316 och sätta ett M märke på bakluckan! V8 är i vissa fall snålare än vad V6 är! Försäkring osv är några kronor mer för V8 men det är en sommarbil så det spelar ingen roll. Ska du ha en på vintern så köp en annan bil !


Bara det faktum att den kostar 100 000 mindre är en oerhört god anledning att välja V6. Jag begriper för övrigt hysterin kring V8:or. Givetvis är det ur vissa perspektiv markant fränare med en V8, men en hederlig V6 är definitivt inget dåligt val och blir för övrigt billigare i drift. Jag tycker TS ska satsa på V6:an, särskilt eftersom han tydligt klargjorde att han inte var i behov av en större motor


Jag tror att V6:an är ett stabilt val. Sexan ger 304 hästkrafter och gör 0-100 på 6 sekunder. Inte herrejössesfort men mer än tillräckligt. Dessutom är 30MPG highway (0.7 motorväg) inte illa. Vad som är kul med Camaro är att den duger fullgott att köra på vintern tack vare alla moderna hjälpsystem. Hade en kollega som sålde Cadillac CTS förut (liknande dimension på däcken) och vinterhjul var ett tillval för cirka 25 000kr. Skulle inte kalla Camaro för sportbil, utan mera en rolig bruksbil för den som tröttnat på 3-series coupe, S5 och C70.


Yesbox, Tack !!






Tja, Tack för ditt svar Nja, en skillnad på 100 000, samt 2000-4000 /månad ( service, Bensin, osv osv.) och då pratar vi inte 316 vs m3, Utan en 330 mot en m3, Båda har drag, m3 är mer drag, finare osv, Men kostar jävligt mycket, gäller camaron också v6a tror jag att ja nöjer mig med, 315 hk. Men tack för din åskit !


Den nya tror jag det är 315 hk på, och har fina MPG, Jag har inget emot 3/5-serie, men vafan, 3,9/4 delar kör en sån i stockholm, Man blir ju bara en i mängden, dessutom är camaron JÄVLIGT fin, och har 315 hk.. Inga fel där!


Köper du privat finns inga garantier. Men den bör ju ha fabriksgaranti? Är det denna så är den inte med i registret över krockade bilar i alla fall... http://www.blocket.se/stockholm/Chevrol . 15&w=3 Däremot är den avställd sedan augusti -11. Verkar ju inte som den har rullat i sverige alls med tanke på att bilen har 0 ägare. Den har ju säkert stått ett tag om nu. Det där med körkortet låter ju lite tveksamt. Fast bilen kan ju vara bra för det!


Yes det är denna, Han förlorade körkortet nör han jobbade ( företagsbil ) har redan carfax den osv, vad tycker du?ska ta den imorgon till chevorlet för undersökning för 1700 kr.. Bara för att vara säkert, Nej garantin gäller inte då den är import ;(


Jag har tyvärr ingen aning... Men önskar lycka till imorgon och väntar på vad verkstaden tyckte!


Yes, Kommer skriva vad dem tyckte direkt efter !!


Eller så köper du den här? http://www.blocket.se/ystad/Chevrolet_C . 14&w=3


Med tanke på att några årgångar av camaro hade en v8 på 145hk så känns väl inte en v6 på 315hk särskilt nedvärderande.......


Kom ihåg att bodde man i California under 1970-talet så hade då sexan grymma 90hk.


Jävligt brutalt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka