Köpråd: Driftsäker, 250hk+ och kul bil är vad jag söker.

Hallå! Är alltså ute efter lite köpråd och tips från folk som har erfarenhet av detta;) alla tips är bra utom de dåliga! Är rätt ny inom bil men har inte tummen mitt i handen för det! Är alltså ute efter en bil som är:* drift säker *kör glädje *250hk+ *komfort *RWD eller 4x4 är alltid ett plus men inget måste budgeten ligger runt 25-30k kanske är en lite tigth budget för de jag söker men den som söker finner! Har tittat runt en del på blocket på både saab och volvo finns mängder utav. Är tacksam för alla tips och trix!



Svar på inlägget: Köpråd: Driftsäker, 250hk+ och kul bil är vad jag söker.



Tyvärr kommer du få något schletet men visst finns det dugliga bilar som uppfyller dina krav. Några bilar som jag tänkte på direkt är dessa iaf. Volvo t5, t6 (850, v70, s80, s70 med mera) bmw 540, 740 och 750 Mercedes 420 eller 430 (alt gammal 500) Audi s4 eller a8 Saab 2,3t som är chippad


Audi S4/S6 från mitten av 90-talet ligger inom din budget, men frågan är ju hur fräscht skick de är i? Även BMW 540 osv kan man ju hitta billigt. Men inga av ovanstående bilar är särskilt billiga om de krånglar. T5 är väl sorkdrift? Ska väl till en R med AWD i så fall, men fanns inte det till V70/S70? Kanske ligger lite högt i pris. Annars är väl det gamla receptet att köpa en Volvo S40/V40 T4 /850T-5/T5-R eller Saab 900/9000/9-3 med T5 och turbo och trimma till 300+ hk för några tusingar rätt så säkert. Det finns ju redan många "färdiga" till salu, men det är ju framhjulsdrift. Det är ett garanterat billigare alternativ än att köpa t ex en S4 med 17 år och 25k mil på nacken när det ska börja krångla och behövs reservdelar. Det kostar flis till bilar som S4 och V8/V12- BMW även om man kan skruva själv.


Jag tror du bör överväga en 328i med, 193hk visserligen men eftersom motorn är strypt går det genom ett insugsbyte att få ur mer effekt. Många får ut åtminstone 220hk på drivhjulen vilket med 10% energiförlust på väg till hjulen motsvarar drygt 240hk i motorn. Och jag vågar påstå att du har roligare med 240hk i en vig 3-serie än med 286hk i en klumpigare och mer framtung 5-serie, även om en 540i knappast är dålig utan tvärt om är roligare än de flesta Svensson-bilar på en kurvig väg den med. Å andra sidan går en 5-serie lite mer stadigt och värdigt än en 3-serie på punkten komfort, det är nog en smakfråga vilken man tycker är den bästa kompromissen. Jag föredrar själv 5-serie, men om körglädje är viktigast är 3-serie rätt modell!


Tack för alla tipsen! Kanske får se över min budget och jobba ihop mer och vänta lite. Känns lite tråkigt att lägga ut 25k o sen är bilen i ett "Okej" skick.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka