Köpråd Porsche 924

Tjenaa! Har tänkt att köpa en 924a nu och som rubriken lyder så söker jag lite råd och tips. skriv gärna allt ni kommer på! t.ex. bränsleförbrukning? dyra reservdelar? kända fel? and so on ps. har letat på forumet men hittade inte det jag söker. Hade gött allesammans!



Svar på inlägget: Köpråd Porsche 924



Så gamla bilar kan drabbas av vad som helst egentligen, men det allmänna rådet när man köper gammalt är att köpa bra och dyrt. Ju bättre skick desto billigare att äga. Jag antar att du menar en gammal med Audimotorn på 120 hästar. Ingen räser direkt men börjar ju bli klassiker. En Porsche är inte billig att äga gissar jag när det kommer till reservdelar. Ett tips är väl att scrolla ebay.de och kolla utbud och priser på reservdelar. Personligen skulle jag leta 914 i Tyskland istället om jag var ute efter en gammal Porsche, men det är jag det.


Jag skulle se upp för de överprisade exemplaren, vissa tror att bara för att det är en Porsche så ska de kosta extra mycket trots att detta är snik-Porschen. Finns inget som säger att de dyraste är de bästa exemplaren. Se upp för rollade och sniklagade 924:or, verkar finnas en hel drös av dom.


Tack ska ni ha! Caromania- Ja det är det, men det är väl 125hk? vad jag har förstått så är de mesta av bilen VW och Audi så det är från dom man kan skaffa reservdelar. Slash- Tack för upplysningen! Finns det någon som vet hur mycket dom dricker?


om du fortfarande undrar så står det i manualen på tyska att det går åt 1 till 1.2 liter milen. Men sen vet man ju inte om dom körde miljövänligt och sparsamt 1979 som min är ifrån.


Vill minnas att motorn härstammar från Volkswagens lastbil LT31 och brukar vanligtvis snurra felfritt förutsatt att servicen sköts planenligt. 924 S som introducerade 1986 har samma maskineri (2,5) som 944 och har även en mer avancerad chassiteknik. Slitna växellådslager är ett vanligt fel hos 924, och naturligtvis även rosten. Årsmodell 1980 och framåt har helgalvaniserad kaross och är att föredra. Dessutom har de från 1980 och framåt den femväxlade växellådan som bidrar till lägre förbrukning och lägre ljudnivå Turboversionen ska man tydligt undvika eftersom motorn och kraftöverföringen inte håller för effekttillskottet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka