Köpråd: Nya bakdäck till en Z4 Coupé

Tjenare Precis köpt ny bil med relativt slitna bakdäck. Jag är helt nollad på vilka bildäck som är bättre än andra osv, så tänkte höra om någon av er har bättre koll. I nuläget sitter det ett par Continental Sport Contact 3 runt hela bilen. Är det då dumt att byta till ett annat märke på bakdäcken enbart? Är det ens lagligt? Har kikat lite på Michelin Pilot Sport 3, men har som sagt ingen jättekoll. Har ni några idéer om bättre däck eller ska jag fortsätta med ett par nya Sport Contact 3? Dimensionen på däcken är 255/35 18" Med vänliga hälsningar, Martin



Svar på inlägget: Köpråd: Nya bakdäck till en Z4 Coupé



Hur mycket är det kvar på framdäcken? Om det är 50%+ kvar så skulle jag köpa samma modell på bakdäcken som du har fram, dom borde antagligen gå lika långt då. Ska tillägga att Conti SC3 är ett fint däck så verkligen inga fel att fortsätta med dom. Nej det är inte olagligt att ha olika däck fabrikat på fram och bakaxel, däremot så kan bilen börja bete sig jävligt konstigt. (och snälla ni som åker 240 och anser att så INTE är fallet, var tysta).


Tack så mycket för svar! Då fixar vi ett par nya Sportcontact : ) Ha en trevlig kväll!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka