Köpa saab 9-5 vågar man

http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_5_Ko . 19&w=3 finns ju rätt många som tex denna ser ju ut o va en fin 95 me mkt utrustning för just inga pengar alls. Delar är de något problem till dessa äldre eller gäller de endast de nyare. Från 04 ska ju oilsludgde vara mkt mindre sen är de ju inte bara saab som haft problem med detta Även Audi/vw bmw bara de att saabs problem uppdagats mkt mer i media så va säger ni



Svar på inlägget: Köpa saab 9-5 vågar man



Tror absolut att det är ett bra köp, en vector brukar inte dra på sig samma buskörning som en Aero, därmed är de i bättre skick generellt. Kolla servicehistoriken bara! Lycka till.


Ja kollar just mest vector för de har sjyst utrustnings nivå då saab är så billiga är de ingen ide o köpa en snikig linear eller liknande. Vector var väl steget innan aero så vitt ja vet?


Japp det stämmer. Inte mycket som skiljer egentligen, mest detaljer.


Delar är det inga problem med såvitt jag har i min vetskap. Den nämda kärran har Xenon, vilket har visat sig vara en bristvara en sväng.


saab 95 eller saab 9-5?


Den du länkar har "fel" turbo. Det agget går gärna sönder redan före 10-15k mil, så är det inte redan bytt skulle jag inte köpa bilen. Denna skulle jag titta på direkt om jag vore du: http://www.blocket.se/lund/Saab_9_5_2_3 . =9&w=3 Den har samma turbo, drivlina och allting som Aeron men 30 hästar mindre. Det rättar du till genom att betala någon några kronor för att byta till ett Aero-program så har du 250 hästar sedan


Köpråd: http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=245035


Pappas 2,3t har gått 18xxxmil och den är inne på sin 3:e turbo


Fyfan. Tipsa honom om att byta olja var tusende mil och att inte köra full gas med kall bil så kanske den håller lite längre.






har denna verkligen de fördelar som 04 har de står ju modell o4 men till verkad 03


gäller dessa turbo tjabbel även modell 06 o uppåt dock gillar jag designen på 04-05 bättre


Alltså en 04 2.3 vecktor har 185 hk aeron har 250 hk . Vill du inte vara orolig för turbo så kör på en 2.0t de håller längre . Min ja hade var en 02 vector med 2.0t 150 hk och hade gått 24.500 mil när den således och samma turbo och den var de Inge fel på.


Mod mellan 02-05 är enligt mig mycket snyggare med . Men de flesta vector 04-05 har ej dimljus har jag för mig . Skillnad mellan Aero / vector är att de är större bromsar på Aero och mer hk i den . Annars lika.


Sen våga köpa klart du vågar . Finns de som gör reservdelar hela dagarna köpte min 9-3 förs sommaren och nästa nya bil kommer garanterat på en Saab de med .


Ja de är ju mkt priset som lockar också ska ja köpa typ en volvo/bmw/audi får jag ju ge de dubbla i stort sett. 2.0 ja vet inte känns för klen


150 hk lätttrycks turbo som kommer från start . Mindre strul men som sagt en turbo kostar bara 4-5 t så satsa på en 2.3t du . Ja man får mycke bil för pengarna.


Som sagt, vill du ja prestanda och en turbo som håller (Mitsu) så kika på en 2,3T med 220hk! ALLT i motorn, turbo, vetiler, koppling osv är samma som Aero med 230-260hk. 2,3t har 170-185hk och ett Garret GT 17 som har en usel livslängd i många fall. Från ÅRSMODELL M04 ska oilsludge vara fixat och det borde gälla bilar tillverkade sent 03 då. M.V.H.


Det är samma GT17-agg i 2,0t 150 hk som i 2,3t 185 hk. Alla GT1-agg går inte sönder före 15k mil, men majoriteten gör det, speciellt om oljan bytts var 3000 mil som Saab körde med istället för var 1000 mil. Det håller inget bra helt enkelt. 2,0t skjuter turboagg precis lika frekvent som 2,3t. 2,3T som den jag länkade till (och den jag har) har 220 hk och ett TD04-HL 15T#5-agg, samma som Aeron. Ett helt annat aggregat som håller förjävla bra.


Lyssna inte på honom. Det är samma turbo i 2,0t och 2,3t, och den går sönder precis lika ofta i 2,0t. Du får en mycket tråkigare bil som är mycket klenare på låga varv i 2,0t. Köp en 2,3T om du vill vara säker på att turbon håller.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka