Köpråd Audi A4 eller Bmw.

1. Så du köper två nya dörrar inklusive lackering med ett slutpris på 18.000:- om det är lite bubblor i nederkant av en skarv på en bil värd 50.000:-? 2. Vad är det för fel på begagnade dörrar? Långt ifrån alla E46 rostar och att hitta en ok dörr är inget omöjligt uppdrag. Skall vi hålla det på den höga nivån kan du lika gärna ordna en hellack oavsett bilmärke, för den är ändå 10år gammal och där finns säkert otäcka saker som stenskott, dörruppslag, någon repa och liknande! Där rök nog åtminstone 25.000:- till? Lägg till en lackkonservering på det för att bevara den nya lacken, 5000:- ytterligare. Med ny fräsch lack märks det tydligt hur mycket stryk strålkastare, fönsterlister, sidolister, emblem, vindruta och dylikt tagit stryk. Inklusive smått slitage på fälgarna som borde lackeras om, skall vi säga ett paketpris på 20.000:- för att byta detta? Med dörrar enligt ditt exempel ovan landar vi på 64.000:- och då är det fortfarande en begagnad och lätt sliten bil undertill och invändigt, det kanske är roligare att lägga dem pengarna på något annat och ignorera ett litet lacksläpp eller rostangrepp? Det är skillnad mellan att gilla bilar och lägga orimligt mycket pengar på vad som i slutändan ändå skall rulla som ett bruksfordon, så tänker jag åtminstone. Det är en annan sak om man har en ovanlig eller speciell bil, men sådana brukar oftast tillbringa dagarna i ett garage.



Svar på inlägget: Köpråd Audi A4 eller Bmw.



1. Ja om man vill ha en fräsch bil är det väl enda valet förutom att försöka reparera på absolut sämsta ställe. Som sagt, mycket smidigare att reparera skador på raka plåtar osv. Dvs fördel Audi som iaf verkar ha någon form av känsla för att bygga bilar som håller karossmässigt. 2. Lägger nog hellre 14000kr på dörrar som förmodligen är rostfria från hyllan än att köpa begagnade dörrar för ca 8000kr som förmodligen redan har börjat rosta pga inbyggda konstruktionsfelet. Jag tänker helt annorlunda, jag har väl räknat med att lägga nära på motsvarande köpekostnaden i uppgraderingar/renoveringar. Hobby kostar -> som jag mycket väl kan tänka mig att majoriteten här på garaget.org tänker när det gäller bilar.


Men Garaget är mindre samling entusiaster som knappast kan anses representera den svenska bilägaren i allmänhet och ingen av oss vet om trådskaparen är en pedant eller kan tänka sig vissa normala visuella defekter som uppkommer på en begagnad bil. Sedan hittar jag inga begagnade dörrar för 4000:- styck heller, runt 2000-2500:- verkar dom ligga på om man går till en vanlig bilskrot även om det finns billigare. Men på dom billigaste kan man å andra sidan förvänta sig rost eller andra märken, letar man bland reservdelsbilar eller de bilskrotar som erbjuder självplock är det ofta lägre priser än hos dem som demonterar bilarna själva. På samma vis låter 2000:-/dörr väl billigt för lackering av en dörr, åtminstone om man anlitar en seriös firma och tar det med kvitto. Oavsett känns det inte riktigt relevant utan som trådskaparens val, bägge modellerna har nackdelar som han antingen kan ignorera fullständigt eller lägga stora summor pengar på precis som i princip alla andra modeller på marknaden.


hade valt a4an motivering: ingen, gillar modellen bara


Kanske kan nämna att på BMW registrerade från och med 2004-01 gäller 12 år rostskyddsgaranti där BMW verkar vara ganska generösa med att byta dörrar och luckor om problemet är rost i skarvar...


Kör själv både e46 (330ci) och audi (dock a6 1.8t) till vardags. Kanske inte de bästa bilarna att jämföra med varandra dock.. men i trådskaparens fall hade jag gått på bmw:n! Enligt mig mycket roligare att köra, snålare än audin (i mitt fall iaf) och mycket snyggare design;)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka