Köpråd Bmw 330d vs Audi S5

Hej! Håller just nu på och funderar över ny bil, frågan är då, en bmw 330d coupé 07a eller en audi s5 coupé 09a, Vad tror ni, priset i sig spelar ingen roll utan det är bil jag är ute efter nu, tex hur står sig s5 mot en mappad 330d, är det någon skillnad? Eller är det bättre och satsa på en nyare bil med mindre mil samt mer utrustning? Dela gärna med er vad ni tycker så man får lite hjälp. Tack på förhand. / Jesper



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 330d vs Audi S5



Jag är ju lite BMW fan men det är inte mycket som slår S5 utseendemässigt. om du jämför mot just en 330d och inte en 335i så tycker jag valet är solklart Audi. 330d har ju ett bra bottenvrid som inte kan slås av en bensinare men jag tycker fortfarande den är lite trött. Har dock aldrig testat en mappad 330d. Kvalitetskänslan i de bägge bilarna är ju väldigt lik varandra. Jag tycker Audi har en lite snyggare touch men samtidigt känns BMW något mer tillförlitlig. Hade du valt mellan en 335i som ju mer är en direkt kandidat mot S5 så hade det nog varit ett svårare val enligt mig.


En dieselmotor kan inte matcha en potent bensinmotor som den i Audi S5, dom kan kanske bli lika snabba det vet jag inte men på punkten körglädje slår bensin mycket högre. Pröva 335i istället om du vill ha en mer jämförbar bil med en Audi S5, finns en bra potential till trim i den om du är intresserad av det!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka