Köpråd - Sport coupe? Förslag!

Hej! Letar febrilt efter en ny bil, njae inte i desperat behov vill mer ha något roligt att åka i! Har kollat runt på lite olika bilar men de ska ligga inom dessa ramar: -Runt 200Hk - Gärna bak/fyrhjulsdrift (även FF funkar men HELST de andra nämnda) - Sportig - Ganska nätt! - 100.000kr som max Har kollat upp dessa bilar som jag tkr verkar intressanta:Seat Leon Cupra 240hk Audi TT Quattro 225hk (gamla modellen) Audi A3 2.0 Quattro 200hk Var idag och kollade på en Audi TT -00 som rullat 12000 mil dock sjukt besviken var både skruvat i osv! Mkt stenskott, repor, bucklor osv. Annars ruggigt skön bil att köra! Bra acc och fyrhjulsdrift! Så nu hoppas jag att någon vänlig själ har lust att dela med sig av sina erfarenheter och vad de finns för alternativ till dessa bilar! Är inte så hemma på tillexempel bmw o deras modell utbud! Stort tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd - Sport coupe? Förslag!



BMW Z3 eller möjligen Z4 men dom ligger nog lite högt i pris för din smak..


hehe glömde att de ska kunna gå att packa lite också Dessutom har vi redan en Z3 i familjen! Dock väldigt bra förslag Z4 är riktigt fin tkr jag! Funkar den som vinterbil också?


Jag hade en TT Roadster, funkade fint som vinterbil så jag kan inte tänka mig att Z4 är sämre, förutom att quattro är "lite" bättre än RWD på vintern (även om RWD kan vara roligt ) Annars är det väl bara att söka på coupe på blocket med max 100 papp som gräns, och kika vad du får fram?


Absolut! Men hittar inte något speciellt intressant tror jag söker som en kratta också! Lite off topic men vad tyckte du om körkänslan i audin och fråga nummer 2 gick de att ställa upp audin på vintern trots haldex fyrhjulsdriften?


Jag har bara kört TT en gång. Det räckte. Dessutom är den ju allmänt betraktad som frisörbil.


Inga problem med Haldexdriften.. lika lätt och kul att leka med på vintern som A4an... Sen körde jag in uppgraderingen från Ace, då blev den ännu bättre


Men frisörbil bryr jag mig inte om! Vet inte tycker om TTn fin motor fyrhjulsdrft liten osv! MEN gärna något fler förslag ingen som sitter på någon extrem klockren bil?!


Renault Clio V6 (mittmotor Opel Speedster (noll utrymme)


Har du tänkt på BMW 330Ci? Grymt rolig motor i den bilen tycker jag.






Precis vad jag tänkte rekommendera. Rolig och rolig vet jag inte om man ska kalla motorn men den är väldigt stark och EXTREMT flexibel. Lägger i 5an (innan facelift så 5växlad låda) i 35 och gasar fullt utan vibrationer utan det bara ökar i fart. Den har jämt och fint effektregister och går att köra väldigt snålt för att vara en stor sexa på 230 hästar (jaja, 231 om man ska vara petig). Under litern är absolut inga problem även om man kör inspirerat emellanåt och snålkör du och är väldigt försiktig så kan du hamna på runt 0.85 blandad körning. Coupén har jag aldrig kört men sedanen har jag kört och en kombi har vi i familjen och den är väldigt trevlig! Kan starkt rekommendera den. Slitstark motor också är värt att tillägga.


Nåja, men för att sitta i en standardbil tycker jag den har en väldigt pigg och inbjudande karaktär sedan finns det förstås roligare motorer.


Pigg och inbjudande är den verkligen men för att kunna anse en motorkaraktär som rolig så tycker jag inte m54b30 passar in, den har alldeles för plan effektkurva vilket det absolut inte är något fel på när den ligger så högt som den gör hos just 330 men skulle säga att en e36 325 har roligare karaktär även om den inte går lika bra Fast det är min personliga åsikt. Men det är verkligen en motor som gör bilen rolig att köra så en 330Ci passar utmärkt in på TS krav


Jag föreslår Mazda RX-8. Där har du sportig, bakhjulstrift, 231hk och fyra dörrar. den har allt man behöver


Det har du rätt i! Också ett roligt val, en roligare bil än 330Ci skulle jag säga men en bra bit mycket törstigare också och inte lika mycket plats för bagage. Men å andra sidan säkert det roligaste valet som nämnts här då den har en riktigt rolig motorkaraktär även om den verkligen behöver varvas (vilket iofs är kul )


Törstig har du rätt i, jag ligger på 1,2 i snitt. Ser att du har en RX-7 så du vet vad Wankeln går för. Kul att varva men jag hade gärna sett mer kraft redan i lägre varv. Bagageutrymmet tycker jag är bra, vet inte hur det står sig mot 330Ci men jag är nöjd.


Nissan 350z http://www.blocket.se/stockholm/03_Vit_ . 15&w=3


Porsche Boxster S (986) får man för strax över 100k . -> http://www.blocket.se/goteborg/Porsche_ . =6&w=3 Perfekt att "hänga av" BMWs med (förmodligen)


Ruggigt vad bra förslag ni har allihop blir alldeles glad i hjärtat! Har faktiskt aldrig testat att köra aktivt med bakhjulsdrift men har hört att de ska va ganska roligt! Fyrhjulsdrift tkr jag är helt underbart att köra bra grepp året om och man kommer iväg från rödljusen snabbast även på vintern medans dom andra står o spinner! Är 350z törstig? Sen ang bmwn, äre lugnt att ha automat till dom lr rekommenderas de manuellt?


Alfa Romeo Brera 3,2 V6 Q4 kanske kan vara något? http://www.blocket.se/goteborg/Alfa_Rom . amp;last=1 Edit: Ingen servicebok..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka