Motorbyte på G, kan behöva råd... V8

Tjena, har en cheva pickis med trött gammal sexa i, ska nu bytas mot en rova från en Cheva van -88, motorn är en 350, antar att det är en TBI men saknar den infon för stunden, men de kom väl efter 87 va? Sitter en TH700 låda med 4X4 fördelning med hög o låg i min redan så jag tänkte använda den lådan, bra eller anus? Det jag skulle behöva hjälp med är tips och råd för att få lite mer liv i den, vet ju att de kan vara lite trötta efter några års knegande. ska givetvis göra en komplett renovering först med nya kolvar, packningar etc. men vad ska jag ge mig på efter det? Kam, headers? mer? Gärna köpråd, al a budget, om ni vet av sidor, länkar etc. Summit har jag koll på och även Ebay, beställer gärnadärifrån bara jag vet att man får hem grejorna och att det är rätt prylar. Så kom igen och hjälp en nybliven usa frälst!



Svar på inlägget: Motorbyte på G, kan behöva råd... V8



Sök på raggar kit på google:-) det är en hemsida som tillhandhåller en massa reservdelar, minns dock ej namnet:-( raggarkittet innehåller kolvar och lager:-) sedan så har du ah performance:-) bra grejjor där med:-) http://www.enginekitracing.se/raggarkit.htm där har du :-P


Tack för snabbt svar! ska genast googla upp det...


La in länken i förra meddelandet;-)


såg det direkt efter :-P


Men jag är ute efter en ungefärlig effektsiffra på mellan 350- 400HK, vad ska jag göra då? och klarar axlar etc det?


Edelbrocks performer RPM kit fixar väl det ganska så prisvärt problemet är väl att passande kam kan vara lite lurigare, de har en till TBI också men inte i färdigt kit vad jag kan se. Axlarna brukar vara stabila på pickisarna så de behöver du nog inte oroa dig över.


Låter fint, tackar! vad ska man sikta på för kam då?


Det största problemet är väl TH700. Den kommer antagligen skicka upp vit flagg rätt snabbt om du trimmar upp vridet på V8:an. Det verkar vara lite som att spela på lotto med den lådan, för vissa håller den men för de flesta inte. Överladdat ger alltid mest kräm för pengarna i en V8 men det är ju oftast en ganska hög "startavgift"


Från -87 så är det ju lite skillnader på motorerna, bla så sitter det ju rullkam i dem. De flesta trimbitar är avsedda för motorer från -55-86 men det finns ju till din också, men prislappen är troligen saftigare. Vad är din budget? Kan vara både lättare & billigare att köpa en färdig motor.






snubblade över denna 350 från en 88 as van för blyga 2500 komplett med el. tyckte det var en bra deal så jag slog till. När det gäller TH700an så säger en del vad jag läst på andra forum att den borde hålla ganska bra men.. Kan man konvertera den på nåt sätt så jag kan komma undan rätt billigt, vill ju ha den rullande i sommar men utan att spendera en förmögenhet. har tänkt budget trimma den för runt, 20-30 K... i potter eftersom, så ni får gärna skapa en köplista, i vilken ordning jag borde börja satsa slantarna, säg 2-4 tusen per månad... man kan kanske bygga på eftersom, eller är det en dum idé?


Sitter ingen rullkam i TBI maskinerna. Svårt att få mycket bättre snurr på en TBI då flödet genom trottelhusets två portar begränsar. Men med flata kolvar och en sk 300Hk kam så blir dom lite gladare. Slit väck luftpump och bort med katalysator/öppnare avgassystem. Headers? Njae.. ger sällan och i princip ingen högre effekt om man inte köper dyrare, avstämda. Vi pratar ju i princip om en originalmaskin. Så länge man inte söker hi-perf delar och stora beställningar så är det i princip ingen mening att hålla på att jiddra med att handla från USA. http://www.enginekitracing.se/ Köper jag ifrån och han har bra kurs på delar, är trevlig att ha och göra med och kunnig. Dessutom klockren ifall det skulle bli nåt strul med delar.


Tack för infot Hotrodder, du finns ju i närheten också, kan man låna din expertis ibland? är ju rätt nu på att skruva med jänk så kan vara bra att ha nån nära till hands.. slänger iväg en vänfråga


Fan så snålt, såg att det var annan kam i TBI och förutsatte därför att det var hydraul-rull. Blev ju standard på Dodge -88 och det är egentligen lite mer min avdelning. När det gäller att handla från USA är jag beredd att hålla med, därfrån brukar jag mest beställa små delar med högt kilopris t.ex fördelare.


TPI´n har däremot rullkam... K1500/ Har själv en Silverado -88 som blivit lite gladare av ovan beskrivna mods. Hela caset började med hög temp och retsamma efterkokningar. Dålig kamdrivning kan ge dylika fenomen. 30-tusen orörda mil talade sitt tydliga språk och kamdrivningen var så kass att det var spår i kamkåpan. Men det värsta var ju att ett ramlager var felmonterat från fabrik, (vridet) så smörjhålet inte ens var 2mm. Maskin blev därför helrenoverad och mullrar gott genom 3´ rör med en minimal Simozs rätt igenom dämp. Trucken går för övrigt iväg på lack nu i veckan.


Är det stepsiden? får upp med bilder sen så an får se, har du bra connections på lack? funderar på nya på min med, såg en Amazon idag med bland det coolaste jag sett i lack väg...


Jepp! du ser den på min sida. Lack? njae... och bara "vitt" eftersom jag lämnar en hel del genom firman.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka