Köpråd: Hjälp vid vid val av A4 ?

Behöver lite råd inför köp och byte av bilmärke. Har kört Saab Aero i många år men nu bestämt mig för att gå över till Audi A4. Det blir en diesel, automat, kombi nånstans mellan 2009-2012, 1000-6000 mil Vad skall man tänka på? Vilket motoralternativ är mest ekonomiskt? (kör tyvärr ganska mycket mil) bränsle, försäkring, skatt osv.. Någon årsmodell som det skedde nåt viktigt med utseende eller prestanda? Något miltal som avgörande servicekostnad ligger på? (som man bör undvika) Vilka paket ger "bäst" utrustning? Hur bra är Audi-approved bilar? Ställer frågan här på garaget eftersom Audiforumet verkar stendött! Mycket tacksam för svar.



Svar på inlägget: Köpråd: Hjälp vid vid val av A4 ?



Har du verkligen kollat på Nordicaudi.com? Mellan 2008 och årets modell hände egentligen inget alls utseendemässigt, faceliften kom på årsmodell 2012. Förbrukningsmässigt så skiljer det inte enormt mycket på de olika varianterna av 2,0TDI även om förstås den miljöklassade 136hk varianten är snålare än en 170hk med quattro. Ta en titt i faktabladen på audis hemsida, de säger förstås inte hela sanningen men de ger en vink i rätt riktning om vilka som drar mest. http://www.audi.se/se/brand/sv/tools/na . ablad.html Ska du ha quattro så är det bara 3,0TDI som finns med automatlåda och då sticker förbrukningen iväg en bit men å andra sidan så går de ganska bra också. S-line är aldrig fel när det gäller utseende, dock man sportchassit vara i hårdaste laget för vissa.


Tackar för svaret! Nej det var http://www.audiforum.nu/ som jag googla fram, ska spana in det andra. Ja s-line är jag absolut intrresserad av Nej ingen Quattro.. har lekt färdigt med bil.. Nu ska det vara snyggt och lungt den här gången Fler med bra tips?


Hur mycket kör du per år? Dieselmotorer har sina fördelar men något under av låg förbrukning är dom sällan och det brukar skilja mer mellan uppgiven och verklig förbrukning på dessa än på många bensinmotorer, VAG´s 1.8TFSI är en väldigt trevlig maskin som går snålt och hade jag varit dig hade jag provkört bägge alternativen och försökt bilda mig en uppfattning om förbrukningen. Det är svårt att veta vad andra menar med "ganska mycket mil" och kör du säg 2000mil/år är det inte säkert att diesel lönar sig i praktiken. Inte om man räknar in högre skatt och stundtals högre servicekostnader som till exempel byte av partikelfilter. Sedan tycker jag personligen det är en trevligare motor än dieselvarianten, går tystare och mjukare till exempel.


Intressant... jag kör ca 3000... Hur är det med hållbarheten på maskindelar, disel kontra bensinare? Nån skilllnad? (är sjukt trött på att reparera bilar)


Om man ska ha en 1,8T som är riktigt snål så är det egentligen årets modell man ska titta efter. Den nya 170hk-versionen ska enligt audi klara sig på 0,6l/mil blandad körning med automat (multitronic) vilket får ses som riktigt bra. Alternativet är 2,0TDI 143hk med samma växellåda som då bara är marginellt snålare på pappret. I mina ögon så är 1,8T ett bättre val om du kan tänka dig en 2012a.


Bra att få info från er! Kanske att man kan titta på en bensinvariant också.. 1,8... Tyvärr blir nog en 2012 för dyrt... vill inte ha en snikvariant utrustningsmässigt...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka