Köpråd. Jaguar XKR

Hej! jag är lite sugen på att byta bil till nån sportig coupe, framför allt Jaguar XKR så jag undrar om nån vet hur dom står sig mot tex BMW M3 och Mercedes CLK 55 AMG. vill även veta vilka som är dom vanliga felen/rost osv. Är det lätt att få tag på delar? Finns det mycket eftermarknads delar till den? Hur är växellådan? eller om någon vet nån annan kul bil i samma klass för 100-120k, gärna lite ovanligare bilar endast vänsterstyrda. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd. Jaguar XKR



4.0 versionens låda är kass. Den går inte heller att reparera utan måste bytas ut helt. Finns många som drabbats av växlingsproblem. Från 4.2 sitter det en ZF låda som är bra. Svaga delar är spännaren till kamkedjan, vattenpumpen, kassa länkarmsbussningar och bakre krängningshämmare. Personligen hade jag inte köpt en xkr från sent 90 tal. från 2003 och framåt är de bra men jaaa då kostar de inte 115 000 heller. Men de är riktigt snygga.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka