Köpråd: Saab 93 Aero (Drar åt vänster)

Var iväg och tittade på denna Aero modellen: http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_9_3 . 15&w=2 Den starta jätte lätt och gick jätte fint i motor och låda, kopplingen kändes även den bra(Möjligtvis att den hade ett litet "tom-läge" där det inte fanns något motstånd) Nu till "grejen". Bilen drog rätt kraftigt åt vänster, höll jag i ratten gick det bra men så fort jag släppte så stack han. Sen var det pixel fel på displayen. Vad tror ni, är det framvagnsinställning som gäller så är saken klar? Däcken såg jämt slitna ut, dock så vet jag inte lufttrycket i dom. Detta är min första bil jag letar efter så vill inte köpa något jag behöver börja skruva med det första jag gör. Tips på typiska Saab fel som bör kollas på uppskattas även Hadé /Fredrik



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 93 Aero (Drar åt vänster)



Gick den kraftigt åt vänster och inte har gjort så så länge enligt däcken känns det som om det är något mer än hjulinställningen. Visst kan någon skickat in den i en trottoarkant, men det räcker nog inte med hjulinställning, man måste säkerligen byta länkarm eller styrled också eftersom hjulinställningen inte ändrar sig om inte någon av dessa får sig en redig smäll och går sönder. Ett typfel på modellen är att fjäderbenen rostar rakt av under gummidamasken, kolla för fan så att det inte är det som har hänt. Ett nytt fjäderben kostar ~4k på Saab och är mycket svårt att hitta på skroten (de går åt). Men det är mycket trevliga bilar om de är i bra skick, jag saknar min gamla Mer om og9-3 här: http://forum.saabturboclub.com/viewtopi . p;t=266642 Annars kollar man väl sånt man kollar på alla bilar som är 10 år gamla och gått några mil.


Oavsett vad som är fel (Dyrt eller billigt) så hade jag bett bilhandlaren att åtgärda detta innan jag köpt bilen, att en äldre bil kan ha defekter är en sak men att bilen drar så kraftigt som du beskriver är inget jag tycker man skall acceptera. Och vill handlaren inte åtgärda detta finns det andra SAAB att köpa.


Jag håller med dig här. Det är oacceptabelt att bilen drar kraftigt åt vänster ifall den inte säljs som "gds". Körde åt helvete med förra audin och fick byta lite småskit i framvagnen men tusenlapparna drar iväg snabbt ändå (den gick att köra men drog snett) Precis som rquired sade så ska du se till att handlaren åtgärdar problemet eller köp en annan bil


Ska åka till den på måndag igen, för sommar fälgarna med däck inte fanns på plats. Även detta avgör ju hur mycket man ska trycka på priset! Jag håller med er, jag ska prata med bilgubben angående felet. För som Nybergrobin skrev så tickar lapparna snabbt iväg vilket jag vill försöka undvika.


Tror inte ens att det där är en AERO om jag ska vara ärlig. Ser ut som en SE med 205-hästars motorn.


Det är ingen aero, fel inredning och fel kjolpaket. Alltså en vanlig SE med aero motor


jag skulle hoppa över denna bil! finns andra og9-3 som är bättre val.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka