Köpråd: Volvo R+S60

Volvo R+S60 2.4 170 HK Färg: Svart Karosseri: Sedan Info: ABS bromsar, ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, Antispinn, CD-stereo, Dragkrok, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Elstol förare, Farthållare, Fjärrstyrt c-lås, Färddator, Komplett ifylld servicebok, LM-fälgar, Motorvärmare, Multifunktionsratt, Servostyrning, Sidoairbag, Stolvärme fram, Svensksåld, Vinterhjul - dubb+vinta 4 s. Bilen har dock gått 30 000 - 35 000 mil. 25 000:- är det värt att köpa bilden? Snabba svar uppskattas.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo R+S60



Jag skulle börja med att kolla service bok, sen provkört bilen som fan. milen ska inte betyda så mycket egentligen. Provkör+kolla service bok+hur många tidigare ägare+kolla besiktningar och senaste besiktning.


Vart i landet har bilen rullat? Vad för tidigare ägare har det varit? När är kamremmen senast bytt? Är den på gång igen att bytas? Vad är det för grejer åtgärdade mer än det som står i serviceboken? Är många fler parametrar som väger in i ekvationen, för att man ska få ett hum om det är värt det eller ej.


Okej. Tack. Men har inte bilen med hur sliten bilen är osv? om boken är komplett och bilen går bra är det dyrt för en sån bil då?


Har du sett bilen själv? Provkört?


Nä. Ska ev. kolla på den. men kan vara bra att gå in på "fråga om annat fordon först?"


ja precis, se till att boken är fylld med servicar och att kamrem är bytt ganska nyligen:) du måste gå provköra den och ta fram så mycket information som möjligt. men 25.000 känns ganska lite:) så ta mer info


Instämmer. Vad är det för årsmodell förresten?


-01


http://www.blocket.se/blekinge/Volvo_R_ . 15&w=2






Det är alltså en 11 år gammal bil som gått över 30 000 mil, i både såväl sommar som vinterföre, där den på vintern dessutom rullat i saltslask - för ungefär 25 000 kronor? Känns lite..riskabelt tycker jag.


Vad säger ni?


den känns inte så bra faktist tycker jag:) finns massor av finare exemplar där ute. s60 är en fin bil. tror inte man kan hitta en fin exemplar för under 35.000-40.000.


har inte så stor budget. därav. har även kollat på en annan bil. http://www.blocket.se/malmo/Volvo_S70_G . 13&w=2


Då hade jag satsat mina pengar på S70:in i stället, alla gånger.


den kan bli fin efter tiden med tonande rutor, xenon,grill och så?


Självklart. Plus att det var få ägare, samt att det var en del bytt. Och färre mil för den delen.


Så du själv hade valt den s70n


Japp, och det är inte pga av att jag har en V70. S70:in i annonsen såg fräschare ut på bild. Färre tidigare ägare. Ägare som dessutom kände varandra. Färre rullade mil. Servicebok, och många slitdelar utbytta. Och så vidare, och så vidare. Ett plus sedan för framtiden är att det finns mycket man kan göra med dessa, när det kommer till styling. Visst. Man kan styla en S60 också, men jag tror det finns mer "smakfullare" styling till S70:in.


Du borde nog passa dig för den, speciellt om inte gasspjället är bytt för, av någon korkad anledningen valde volvo att använda italienarnas gasspjäll som är ganska väldigt mycket värdelöst, på ren svenska Men s60n är en underbar bil förövrigt .



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka