Köpråd: Rolig RWD med drifting potential. 30,000kr. Vad finns?

Tanken är att skaffa mig en bruks kärra, dvs jag skiter i hur den ser ut. Ända viktiga är att den inte är värd så mycket att jag behöver ha annat än trafik försäkring. Bränsleförbrukningen är i stort sett skit samma också. Ända kravet är bakhjuls drift och billiga delar / underhåll. Försäkring blir trafik så där spelar ägarkostnaden ingen roll. Jag vill inte behöva tänka på dörr uppslag mm, så skicket får hellre vara lite sämre än för bra. (Mår dåligt inombords när jag behöver sörja för varje stenskott). Tanken med bilen är att göra några resor till jobbet ibland ( åker oftast moppe till jobbet under sommartiden ), och ha kul med på kvällarna. DVS sladda mm. Jag är ganska trång synt av mig med tanke på att jag i stort sett bara kört bmw, så därför vänder jag mig hit för lite idéer. Dom bilarna jag själv funderat lite lätt på är:BMW (motor vet jag inte) Volvo 740 (För klen?) Mercedes (Handbroms vid foten på alla?) Taket är satt med tanke på att jag vill ha trafikförsäkring. Så billigare än 30 är bara ett plus. Är en stor fördel om det finns DIFFBROMS som tillval på den modellen så man kan eftermontera om det inte redan sitter där. Alternativt att bilen håller med AGA diff. Hjälp mig MVH



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig RWD med drifting potential. 30,000kr. Vad finns?



Volvo 242. Där har du!


Mercedes 190e 2.6, rak 6a 160hk(?) med riktigt handbroms. och du får åka riktig kvalité!


Låter som att en gammal 325 e36 passar dig perfa! Billig i inköp, relativt billig att äga, finns många med diffbroms, billig i delar och hyffsad bränsleekonomi! Svårt att hitta mer bil för pengarna tycker jag..


Har haft en 325a men den gade inte diffbroms och det verkade inte vara så lätt att skaffa heller.. Hur är det med 328? Går en m3 diff rakt på utan modds på en sådan


E30 eller E36 turbo, eller 740 T5, dom går ju att regbesikta också


bmw 745 -86 en sexa med turbo som standard:D


bmw 540 manuell... där har du väl så det räcker o blir över till att sladda med..


Det fanns en diffbroms till 328i från fabrik, och den har samma växellåda som M3 3.0 vilken är en stadig pjäs som bör hålla bra. Om en diffbroms till M3 passar rakt på vet jag däremot inte. Men annars var 328i den modell jag tänkte föreslå, bortsett från att den är stark original finns det en viss potential för mer effekt. Jag har bara här på Garaget sett dem som mätt upp drygt 220hk på bakhjulen efter att ha bytt ut det strypta insuget. Det är lätt att fastna vid BMW trots att det finns alternativ, men med ovanstående bör du få en rolig bil! Annars verkar Nissan 200sx vara en populär bil, men den är dock känd för att ha vevlager (motor?) med samma bäst före-datum som en liter mjölk. Och frågan är om det inte är ännu svårare att hitta en frisk sådan än en frisk BMW 3-serie?


jag kör en 328 med agadiff och allt har funkat bra hittills.. Tog diffen från en 325a för att få utv 3.15 istället för 328ans 2.93 och då blev den lite piggare.. Har ingenting att klaga på när jag testat kompisens 940 turbo heller... plusen med bmwn är väll kanske att lådor o drivaxlar verkar hålla bättre, iaf på 328an som har m3 lådan.






Ända viktiga är att den inte är värd så mycket att jag behöver ha annat än trafik försäkring. En volvo Bränsleförbrukningen är i stort sett skit samma också. Isåfall går det ju bra med en volvo Ända kravet är bakhjuls drift och billiga delar / underhåll volvo 945 ltt. Billiga delar billigt underhåll lättmekat, billigare än ftt men det är bara o köpa ett tkors och se glad ut. kul med på kvällarna. DVS sladda mm. volvo=erkännt sladdbenägen Så billigare än 30 är bara ett plus. http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_94 . =7&w=3 kombi dragkrok osv, bra brukis, 200 hk sliten o ful. Alternativt att bilen håller med AGA diff. Volvo håller för allt. Vad är vi diskuterar? klicka på köp!


BMW: E30, E34, E36 (med sexa eller v8) reservdelar lär inte vara något problem skulle jag tro snygga och relativt billiga VOLVO: 140, 240/5, 740/5, 940/5 Går nästan att hitta reservdelar längs vägkanten! Tål att misshandlas rätt hårt Billiga, och finns mycket av dem... bara att välja o' vraka MERCEDES: 190E, 230E 2.3L+ Billig vid inköp, men reservdelar har jag ingen aning om tunga/slö? sen finns det andra gamla bilar som också är rätt-hjulsdriven:rolleyes:


945 ltt med chip och påställt ladd, fy helvete vilken rolig bil, ser rätt kul ut när man kommer med en stor klumpig kombi på ställ med


En 540 hade ju vart fint, men det är svårt att hitta en manuell. 328an kan vara ett alternativ faktiskt. Hur är motorn i dom, hållbar? 945ltt låter iofs kul :) Nissan 200sx passar nog inte riktigt in med tanke på att bilen ska kunna brukas lite också. Och billiga delar tror jag inte det är med tanke på motorn. Risodlarn: Antar att det är din bil :P, Det negativa jag ser är milen, visst det är en volvo men 30+ sätter sina spår ändå. Jag har eventuellt hitta en 325 cupe, som kan vara ett alternativ. Den har lamelldiff också, finns det något sätt att kontrollera att den verkligen sitter där? Ska kika runt lite på blocket och se om man kan hitta något. MVH


Motorn i 328i, M52B28, är duktigt stryktålig om den sköts ordentligt. Sedan svarar den dock inte så väl på om du försöker ta ut mycket effekt med överladdning på den punkten är föregångaren M50 mycket bättre, jag har för mig att man brukar säga att den (M52) tål ett halvt bar innan aluminiumkonstruktionen är i riskzonen. Fast mer effekt än så är kanske inte aktuellt? Och om du i framtiden skulle ändra dig passar M50 i en 328i med tanke på att just den maskinen satt i E36-karossen tidigare?


Turbo är inte planerat, tänkte mest att den är hållbar överlag. Men 325an är det jag spanat in mig på för tillfället. Skulle vara bra att kunna skrapa ut lite inredning mm


328:an utan tvekan, mera vrid i motorn.


En diffad 328 (M52B28) med insug från en 325 (M50B25) och eventuellt grenrör och avgas från en M3 plus en mappning av det så har du nog en rolig och pålitlig driftingbil! Dom går iofs bra nog även helt orginal. Sitter som sagt samma växellåda som M3 3,0 så en M3 diff borde vara fullt möjligt att få dit? Även en 323 med samma "trim" som 328an kanske är ett alternativ med tanke på att det är en 2,5liters motor som många även påstår att antalet Kw är kraftigt nerskrivet från fabrik. Billigare inköp och försäkring. Även en 325a är ju en het kandidat då dom har en lite annan karaktär gäntemot 328an som är mer jämn genom hela registret. 325an tenderar att ha lite mer "ketchupeffekt" och dessutom så vimlar det av billiga 325or i landet.


När dom mätt upp effekten i BMW´s M52B25 har effekten precis som du skriver pekat mot att där är 185hk i motorn istället för de 170hk tillverkaren påstår att den ger (Mätt i bland annat Teknikens Världs Rototest). Men en x23i har dels inte den kraft i botten M52B28 har och eftersom M52B25 inte är strypt är det inte lönt att byta insug på dem på samma vis som det är lönt på en x28i. En 323i borde dock bli riktigt rolig den med det håller jag helt och hållet med om.


Blir förmodligen en 325 / 323 / 328 E36. Cupe med all säkerhet. Känns som det är den bästa kandidaten i denna prisklass. I absolut värsta fall får jag svetsa diffen. Mvh Hardrox



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka