Köpråd bmw 320i 04

Tänkte fråga om nån vet om dessa är bra bilar? samt är reservdelarna dyra? det är vanlig 170hk



Svar på inlägget: Köpråd bmw 320i 04



Var beredd på att de är ganska törstiga jämfört med tex en 2 liters turbo motor av annat märke. Känner en som har en 320 - 04 och den har haft problem med felkoder, utsliten kupefläkt, handbroms, hög oljeförbrukning, trasiga lyktspolare. Den har rullat ca 12000 mil.


Det fina med BMW´s motorer, något märket gjort sig kända för, är just att dom dricker inte mer utan snarare mindre bränsle än konkurrenterna trots att de flesta av dessa kör med fyra cylindrar och turbo. 320i 2.2 är dock något av ett undantag, eftersom den är lågt utväxlad varvar den mycket i högre farter och dricker också lite mer bränsle i de situationerna. Men törstig det är den inte! Måndagsexemplar finns från alla märken, men BMW verkar generellt hålla väl eftersom märket bland annat har Sverige´s nöjdaste bilägare tillsammans med Subaru. Reservdelar och service är snudd på billigt till BMW tvärt emot vad alla fördomar säger, som lite kuriosa var 3-serie E46 med sexa den billigaste modellen i underhåll tillsammans med Ford Ka 1.3 i en undersökning Teknikens Värld gjort. Det finns dock lite undantag, avgasrör är svindyrt till BMW om du köper originaldelar till exempel. På www.autopower.se finns en välskriven begagnatguide för E46-modellen, i övrigt är 3-serie inget dumt val utan den bör göra dig nöjd. Jag hade dock personligen köpt en 325i eller 330i istället, märkbart piggare och dricker snudd på mindre bränsle än en 320i 2.2. Edit: Just det, rost. En del medlemmar på denna sida brukar påstå att "Det finns inte en E46 som inte rostar utan det får man leva med", det känner jag är orimligt om inget annat för att min far har haft två stycken Touring som han körde mycket långt med utan en rostfläck (Eller några andra fel för den delen). Men det finns ändå fog för att leta efter rost på ditt tilltänkta exemplar, svaga punkter på E46 är bakluckan runt listen vid handtaget, på motorhuven där denna möter strålkastarna (Se AP´s begagnatguide) och i nederkanten av dörrarna i skarvarna. Om du köper en bil tagen i trafik 2004/04 eller senare har dessa 12års rostskyddsgaranti, så det kan vara värt att kolla upp om ditt tilltänkta exemplar omfattas av denna!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka