Köpråd: Dieselbil med höga mil?

Tjena. Går i funderingarna att skaffa mig en dieselbil. har kikat lite på Audi A3 årsm. 03-05 och octavia "RS" 05-07 Bågge bilarna har gått 18k-20k mil och kostar mellan 65-75k är det värt de priset? har inte kollat på nån bil utan endast på blocket. Det är mycket pengar för en rätt gammal bil med höga mil. Skatten på dessa ligger på runt 3000:-/år och är ju rimligt. Någon som vet lite om dessa bilar med de miltalet? Ska man ha en som gått mindre är de ju antingen mkt dyrare eller har en skatt på över 5000 vilekt ja tycker är för mycket.. vad tror ni gott folk? Och bespara mig gärna påhittade spekulationer osv.. vill ha info



Svar på inlägget: Köpråd: Dieselbil med höga mil?



kikat lite extra på dessa 2: http://www.blocket.se/vasternorrland/Au . 12&w=3 http://www.blocket.se/vastmanland/Skoda . 12&w=3


Jag har haft sjukt många dieselbilar genom åren och även handlat med bilar. En nyare direktinsprutad diesel som du är intresserad av är knappt inkörd vid 20000 mil. Är service skött så går dessa ca 50000 mil innan något rasar. Undvik dock automatlåda då dessa inte brukar överleva motorn. Köpte själv en gammal burk i veckan som gått 33000 mil (Kolla Rovern) och den drar 0.49 l/mil och går perfekt. Men förvisso rostig och lite fel på. Hade så klart inte köpt denna om jag inte visste att en diesel klarar höga miltal! Köp ingen Audi.


ford focus 09- går 0.45 billiga och tar du en på 90- 115hk så är försäkringen billig plus att skatten ligger på 1300kr och att dom är stypta 200hk . annars så är det wag octavia å så vidare helst manuellt och 1.9 liters motorn. Fina bilar !!!


ah de är va jag hört med, jag som vill ha automat haha Men är dom värda priset undrar jag? ändå mkt pengar för många mil. varför ingen audi? dåliga som diesel? har haft 6st audi och kan nästan bara tala gott om dom


Ford? njae, helst inte haha. Jag vill gärna ha nån av de jag räknade upp. Aldrig gillar ford så och tycker man sitter som en kratta i dom. Varför just 1.9L?


När jag jobbade på en bilfirma som säljare var det förvånande många Audi som vi hade problem med efter försäljning. Men blir lite osäker om det var diesel eller bara bensinare? Ska nog låta det vara osagt.


okej, då förstår jag. Mina 6 bensinare har jag dock inte haft några större problem med förutom vanliga slitagedelar, men kan ju vara från modell, årsmod och exemplar oxå, jag kanske har haft tur


Jag skulle tagit Octavian om den verkar fin och du redan gillar den bilen. Bra med automat och diesel. 140gnäggande hästar är helt ok.


Alla VAG bilar med dom mindre motorerna (1.9TDI och 2.0TDI) är skottsäkra maskiner utan några större fel. Att köpa en sådan som rullat 15-20 000 mil är inga problem förutsatt att den är servad enligt boken (eller gärna mer). Sedan om du väljer Audi, VW, Skoda eller Seat - ja det kan bara du avgöra. Motorerna är "samma" och fungerar lika bra. Det som skiljer är att Audin åker man Riktigt gött i - och sedan sjunker det enligt ordningen jag skrev tidigare typ. När en dieselbil rullat över 30 000 mil - ja det är väl då det eventuellt börjar strula lite.






tack, ett svar jag velat ha inte nå drabbel :p just nu lutar de åt A3:an faktist. 17500 mil och full bok, gått som pendlarbil med långa sträckor. Som sagt, Audi har väl lite bättre komfort.. Vi får se om det kanske blir av till helgen, tyvärr står den 40 mil bort så man vill ju vara säker innan man åker..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka