Köpråd e30 avstå eller slå till?

Tjena! Förstabils-tiden börja närma sig och ja funderar på en e30 318i som ja hittat på blocket. Har mailat lite och så här ser de ut:(OBS läs styckena nedifrån och upp) Är nybesiktad. Kamremmen kanske är på g.Rost finns men inte så det sticker i ögonen. Är en Östersundsbil från början:) Varningslampan för bromsar lyser men det var inget som nämndes om på besiktningen.Tror det kan vara relät till lampan som ska bytas. Däcken kanske ska kollas över.Som sagt annars är det bara att kolla. Okej, låter bra tycker jag! Är det något som behöver bytas snart som du vet? Någon rost? När ska den bes och skattas?.. Jag har haft den i ca fem år och innan dess min kusin.Totalt tror jag det varit 4-5 ägare.Norrlandsbil.Den är inte sönderskörd/mekad.Sista åren har det bara bytts slitagedetaljer och alltid på firma.Men som sagt den är från 89 Omöjligt att ta ett beslut utan att sett bilen eller något, ja vet.. Men hur verkar de? Kamremmen, kan man byta den själv? Hur mycket kostar det? Den har gått 19000mil och är en 89a



Svar på inlägget: Köpråd e30 avstå eller slå till?



köp en bil med lite motor med en gång....


Amen ja måste ju ha råd att köra också! 1050kr i månaden vettu! Hur mycke drar en 318i?


Ren skriver det åt dig: Besiktigad och avställd. Bilen är rostig men bra under då den är norrlandskörd. Dags för kamrems byte, däcken har ca 3mm djup och bromsarna är slut runt om. Begär reg. nummret då han tror det varit 4-5 ägare.


Jaa, tro inte bromsarna är slut runt om när den är nybess..hur mycke gå kamremmsbyte på? ska göra de!


och lyssna noga på motorn, de där har en tendens att ticka friskt!


Men du, jag tycker de låter märkligt att killarna på bilprovningen inte sagt nått om att lampan för bromskretsfel lyser?


Skatt: 1600~ Räkna med ca 0.8L milen ~64L tank. 1000 spänn full tank. Kommer ca 74mil på en tank. Försäkring 500 månaden (Räknad på mig dock, 20år.) (Räknat utav en e30 kombi) Sen, det är ointressant om personen säger att bilen är nybesiktigad, DATUMET den är det är mer intressant.


Jo, håller med.. Men har de kan väl vara som han säger? Att de bara är något med lampan? Ja då kanske du förstår att man inte ha råd med större motor, har ju knappt råd med spolarvätska. Vilken försäkring är det då? Halv?


jo lamp historier har man hört förr, är de bara de borde ju säljaren fixa de på en 5 min ju, men sällan är de så enkelt.






Jag räknade med trafik. Min alfa har klippta kablar till bromsvarningen, skulle det vara detsamma på BMWn har den ett jobbigare el-fel. OM det inte varvar för låg bromsvätska. Vilket inte framgick?


Osatan, om man sätter de på morsan som är 50+ och Under 25kör då? Lite fel få man ju räkna med, den kostar typ 5k


jo men 0,8l/1mil som någon nedan skrev e ju inte så billigt det kör man ju lätt en 325 e36 på skillnaden är när du gasar det händer ju lite om du har en 325 men med en 318 händer det typ ingenting mer än att den drar mer bensin


Kan även vara så att bromsvätskan är för gammal. Både ABS och bromslampan lös på min 460 fram tills jag böt bromsvätska. 5000 om året i försäkring för en BMW som 18 åring är BILLIGT. Bara o vänja sig.


byter man till typ biltema klossar som inte har någon anslutning för slitage kabeln så kan ju det vara en anledning till att lampan lyser. men är det slitage lampan eller lampan för fel i broms systemet som lyser eller är det check kontroll lampan ????


Billigt? Dom gör de ju så dyrt så 18åringar inte ska kunna köra BMW, och de tycker du är billigt?! Ja vänja sig är de ju bara att göra... Ska fråga om lampan


Har man jobb är det billigt. Ingen bil är billig med studiebidrag. Speciellt inte de som har hög olycksstatistik.


slitagevarnare på en E30??? hehehe


Som första bil skulle jag köpa en som funkar. Det är skittråkigt när bilen blir stående för att saker är paj, speciellt om man inte ens hinner köra något när man har köpt den för att det var värre fel än man trodde. Bilen kommer att gå sönder ändå, roligare om den är hel i början i alla fall.


Vet ni va? Vettefan om ja ha råd med en BMW en full tank gå på 1000kr +man ska betala försäkring på 500kr\mån, så då kan ja köra bilen till skolan 5dagar(typ 2,5mil enkel resa) och betala försäkring så gå hela studiebidraget åt.. Va ska man göra med bilen dom andra 3veckorna då?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka