Köpråd: Saab 900

Tjena, har länge letat efter en billig bil att fixa och kom över en fin Saab 900 på blocket för 1500, som dock har en del problem att fixa och tänkte höra med er här på forumet om det är värt att köpa och fixa den eller om det är skrot. Tack på förhand Alexander



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 900



En tidig 900 med sugmotor har inget högt värde, skrot är kanske fel att kalla bilen men jag vågar påstå att den inte är lön att reparera eftersom värdet du lagt på den bilen när den är körklar tangerar vad en nyare och fräsch 900 Turbo är värd.


Ja jag har kollat på 900 turbo med men vill inte ha en sån. + har kollat på blocket och andra sidor för reservdelar och har hittat fina reservdelar till mycket bra priser.


Kan bara hålla med Rquired i frågan. En körklar ng900 som dessutom med lite tur är en 185 hästars fulltrycksturbo, är inte så dyr idag. Jag hade inte ansett det vara lönt att krabba med denna efter att ha läst det besiktningsprotokollet. Och vill du inte ha turbo så går det fortfarande att hitta besiktigade och godkända Saab 900:or för väldigt blygsamma summor idag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka