*KÖPRÅD* Octavia rs II tdi/tfsi vs. A4 quattro

Är nu intresserad av antingen en a4 b7 2.0 tfsi Quattro eller en Octavia rs tfsi eller tdi. Gillar verkligen inredningen och utseendet på den nyare a4:an men är den fortfarande tråkig att ratta? Och isf även med quattro? Skoda Octavian har jag länge suktat efter mycket pga en bra prislapp men tycker dom landar på ca samma pris mot en a4 b7 med 2.0:an och 4wd. Älskar diesel-karaktär men tror inte det lönar sig så jätte mkt för våran del. Snarare att de landar på plus-minus noll. Men är dom väldigt mycket obekvämare på långresan mot audin? Och om Octavia, Tfsi eller tdi? Andra alternativ i 90-110 k klassen ? Mvh



Svar på inlägget: *KÖPRÅD* Octavia rs II tdi/tfsi vs. A4 quattro



Om dom är roliga att ratta eller inte kan bara du svara på. Du bör provköra båda och jämföra.


Självklart skall jag prova innan köp men nu frågar jag er! Inga synpunkter ang dessa bilarna? Är också lite intresserad av bmw e91 325 ev 320d.. Ös på nu!


Jag håller Audi A4 mycket högre än Octavia, det är en mer komplett modell och den upplevs mer gedigen på alla punkter. Sedan är det mycket på ytan, undertill är båda byggda på VAG-delar och ingen av dem är annat än bra bilar. A4 B7 är dock precis som äldre modeller lite frånvarande i körkänslan och lite framtung om man skall vara petig men det är en rolig bil att köra, den senaste generationen A4 har man dock "med sig" vid aktiv körning på ett helt annat vis än föregångarna. Är du intresserad av BMW tycker jag dock 3-serie bjuder på körglädje i en helt annan nivå, men även om 20d är en trevlig och snål motor är den inte jämförbar med sexan 25d. Gångkultur och kraft blir en helt annan med sex cylindrar under huven och förbrukningen blir knappt nämnvärt högre i praktiken. Pröva en 325d och se om den faller dig i smaken?


Gillar e91an, den ser inte så snyggt ut ( my opinion ) men den e jävla skön och köra och ligger fint på vägen, inredningen e också trevlig, om du letar efter automatare så e den lådan jävligt bra, växlar lätt och smidigt, men kan samtidigt va sportig ( pratar 325 nu ) så de e allt efter vad du vill. Håller med Rquired om den a4an, vet faktist ingetting om skodan, de beror på vad du behöver!


Så 325d är 6-cylindrig diesel medans 320d 4 ? Känns som att man hittar 325d i en lite högre prisklass? Hur står sig den vanliga 325:an mot dom övriga nämnda? Hört att dom dras av barnsjukdomar i mängder men kanske bara e myt? Automatare är tyvärr inte av intresse då sambon vägrar ratta med det hehe.


En rätt mysig maskin 25i, den första varianten på 2.5L hade en del barnsjukdomar i form av att några exemplar råkade ut för motorproblem men ett sådant exemplar bör inte ha överlevt så här länge utan att det låter riktigt djävligt om den om den ens går överhuvudtaget. Jag tror inte det är något att oroa sig över, några måndagsexemplar hittar alltid ut på marknaden oavsett modell och märke samt det var inte en särskilt stor andel av N52-motorerna som fick problemet.


Ska kolla lite närmre på 325:an innan man säger för mycket. Men efter att ha kört 4-hjulsdrivet denna vintern så vet jag inte riktigt om jag vill vara utan det i framtiden.


BMW 3-serie finns med märkets fyrhjulsdrift xDrive, och läser man test har det minst sagt gett konkurrenternas system en tuff match!


Vilken av tidigare nämnda bilar går tystast och bekvämast på motorvägen? Eller är de ytterst marginellt? Hört att skodan ska vara bullrigare än audin iaf, sen hur bra det stämmer har jag ingen koll på. Hittar dessutom inte en enda bmw av dom aktuella modellerna med 4-hjulsdrift och lämpligt pris tyvärr, men det är inte ett absolut krav på 4wd heller. Hur är den nya citroen c5 ? Vet absolut noll om modellen men den ser ju fantastisk ut! Andra bilar Jag kollat på är accord 2,4 och avensis 2,2 d4d men är inte supersugen på japanskt!






Audi och BMW är två snarlika och stadiga långfärdsbilar, Skoda ligger lite efter där som du nämner bland annat ljudnivån är högre och Octavia ligger inte "tungt" på vägen som en tysk premiumbil gör. C5 är en bekväm och tyst långfärdsvagn, men fransoser är inte kända för sin driftsäkerhet och det är främst där jag ser ett frågetecken för en Citroen!


Ok som jag trodde. Hur är annars en v70n awd med 2.4 dieseln på 163hk ?


nvm volvo är inte aktuellt längre! Har dock fastnat för en fin e91 320d men strax över 14k mil på mätaren. Säljaren påstår att den är fullutrustad förrutom navi. Han begär 119k är detta ett ok pris? Det handlar om en -06:a. Såg även att det finns enkla chip till den som ger 195hp/418nm då borde den även kunna roa en lite på landsvägen tycker man ?


Blidde en e91 325iT.. Tack för all hjälp!


Grattis! Är det en med 2.5 eller 3-litersmaskinen?


En -06. Alltså 2.5 tyvärr..


Tyvärr? Det är en riktigt trevlig maskin den med väl? Egentligen är innebär inte 3.0 endast fördelar, det är en direktinsprutad motor och som de flesta motorer av den typen (Mitsubishi GDI hade t.ex stora problem) brukar det kunna bli en del bekymmer med att dom sotar igen. Det vill säga att om du haft en 3.0 hade jag bara tänkt tipsa dig om att undvika 95oktan och helst köra på V-power om möjligt samt att varva ur och bränna ut motorn ordentligt då och då framför allt om du kör mycket kortkörningar. Annars kan en direktinsprutad motor hitta på en del hyss med ryckningar, tända motorlampor och dylikt.


Tänkte mestadels prestandamässigt men det är ju ytterst liten skillnad Ja annars är jag riktigt nöjd och tycker effekten räcker till gott o väl. Sportchassit gör ju inte bilen tråkigare heller



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka