Köpråd av bil 10000:-

Som topic, 10k:- har jag mig att röra med, inte det mesta men finns bilar i den prisklassen, är 19, sommaren börjar närma sig, fram-bakhjulsdrift spelar ingen roll, dock helst ingen volvo.. men kan gå bra beroende på hur den ser ut.. Har kollat runt på lite Audis, hittat några, men vissa säger nej/ja , bra/dålig bil osv.. Någon som har erfarenheter? hittat en 80 quattro -93, Audi a4 1.8t etc. Vill ändå ha något "att köra med", 130hk+ räcker för mig, kör väl 2-3k mil per år, dock inget fast jobb så har väl 3-4k i månaden beroende på vad som händer omkring mig så diesel blir litte dyrt (för mig), helst ska det vara kombi, skriv förslag på vad ni tycker är bra, bensinsnåla helst:). Tack!



Svar på inlägget: Köpråd av bil 10000:-



Kör du över 2000 mil per år tjänar du på att köpa en äldre diesel. Bytte själv från Hyndan till Rovern igår och jag går ca 300 kr plus varje månad trots en skatt på 5300:- på Rover. En diesel håller bättre dessutom. Inga gamla högar med sugdiesel bara. TDi eller SDi eller liknande ska det vara.


Mercedes E-klass W124 hade jag funderat över för det priset, nog för att allt har sina för och nackdelar men en gammal diesel med hög skatt, relativt hög förbrukning, och lågt effektuttag hade inte lockat mig. Och visst får det vara en turbodiesel för att det skall vara värt det har Dieselsmurfen rätt i, men på en gammal turbobil finns där klart fler komponenter som kan fela jämfört med en sugmotor... 200e eller 230e hade jag satt upp på min intresselista, men även en Nissan Primera kan vara värd att överväga. Inte jämförbar med en Mercedes alls, men du får en klart nyare bil med mindre mil på mätaren samtidigt som en 2.0i (130hk) är förhållandevis pigg och Primera är en rätt körglad modell.


Golf 2, 90-tal Går bra, robusta och lättmeckat


Merca w123 diesel?


Camry touring? Carina touring? 626 kombi? Omega caravan? MB kombi med minst 130hk för 10k uppe i lappträsk lär bli ruskigt svårt att uppbringa då bilar och generellt MB är dyrare uppe hos er.


Rq: Hur glömde jag bort att rekommendera en W124? De som "känner mig" vet att jag gillar dessa. Inte utan orsak! Helt skottsäkra maskiner som tål "vad som helst" En 300D är förvisso riktigt trevlig maskin men törstig. En 200D drar 0.5-0.6 uppe i skogarna på runt 100 km/h. Lite luriga till vintern. De kan gå lika perfekt som de alltid gör men vara helt omöjliga att starta i 10-15 minusgrader. Trots nya glödstift! Ska man köpa en ska man prova att starta utan att glöda. Orkar den det är den frisk.


W123 är även den en trevlig bil. W124 är ändock en modernare bil med ännu bättre komfort. Men tror du det går att skaka fram en vettig kandidat uppe i MB-älskande lappträsk för en tia? TS är skeptisk mot dieselbil pga ekonomisk osäkerhet och önskar minst monstruösa 130hk att leka med


Tja... Min Hyundai hade ju 128Hk och väger väl som en mindre lådbil. Eftersom den lätt tappade greppet på framhjulen känndes det som 190Hk. Hehe... Gick bra. Drog 0.7 l/mil. Apful men mekaniskt brukar de vara mycket bra. Av någon anledning fungerar ac på dessa för det mesta. 1.8 då.


jo, dom är lika klockrena som en storleksmässigt jämförbar Corolla 1.6 110hk att frakta röven med, finns många bilar med 200hk som känns slöare än tex koreanskan. mkt funktion för pengarna hyndan.






Finns det inte en Punto GT? Den måste ju vara kul! Går inte din väldigt billigt? Våga Fiat.


Citroen Xantia 1.8 kombi 97-99. (Ny front 98B-) Min drog 0.67. Sjukt bekväma bilar som förvisso kan krångla men brukar gå fin-fint. Hade nog hellre satsat på en sån än en 1.8T... Brr! http://www.garaget.org/?car=248869 http://www.garaget.org/?car=272124


Punto HGT 130hk 0-100 på 9s cirka. Punto är en kul kamrat att köra aktivt eller tantköra, väldigt mycket körglädje som oftast i en FIAT. Jag kör min lätt på 0.5 blandad körning inkl kallstarter. Snålade till jobbet för ngn månad sedan, kallstart +6 ute, dubbdäck, 6.2km till jobbet varav 4km 40 och 50 sträcka samt 2.2km 70 sträcka. då gick jag i mål på 0.486 enl den korrekta (felmarginal på 1.5% uppmätt tidigare) färddatorn. Årsskatt 680kr. Riktig sparbössa med plats för 2st vuxna och 2st smidiga vuxna eller 3st som känner varandra väl i baksätet. Finns ju den större Marea Weekend, en rymlig kombibil med bra komfort men inte riktigt i Puntons klass när det gäller bränslesnålhet, men klart snålare än motsvarande motorstyrka från tex BMW/VW och en körglädje som i mitt tycke vida överstiger de stela strikta västtyskarna från Bayern (e36) eller Wolfsburg (Golf).


Xantia, mums. 1.8t är en riktig träig skitmaskin anser jag. Undrar vilket som händer oftast, turboras på 1.8t eller hydraulikproblem på en Xantia? Jag sitter redan på det svaret, frågan är för att väcka tankegång AUDIs framvagn är annars känd för sitt taktfasta klapprande över brunnslock, järnvägsövergångar samt övergångsställen om dom är nymålade.


Jag tror vi är lite mer neutrala i vilken bil som kanske är det bästa valet... Xantia är begåvad med en lång hjulbas dessutom. Går som tåget. 2.0 vet jag inte så mycket om dock. Men 2.0 16v ska undvikas... Detta får jag väl fan för men en Audi modell äldre med en 1.8T utser jag till sämsta bilval vilken dag som helst. Inte bara turbo utan även elfel, kokning, acc strul, framvagn och hur är det med drivaxlarna?


Tack för så många svarat:-) glömt vara lite aktiv men blev en Mercedes 200te -90 funkar felfritt, riktig komfort i bilen, riktig go bil att köra, 120hk men funkar iallafall, det som är lite negativt men dessa bilar är att det är ju som att köra en lastbil men drar inte alls mycket beroende på hur jag kör , men oj vad snygga och rejält med plats i bagage för bas men också mycket mer:-) mycket nöjd och fick den för 5k bes och skattad :-) finns knappt rost dock några fix men inget som stör någon:-) toknöjd, ska vara Mercedes. Och komfort och kvalitet för pengar alltså. Dock är skatten hög på dessa bilar men klart värt varendakrona!


klockrent, en W124 för sådana skitpengar, bara gratulera! den där åker du billigt med om man räknar på totalkostnaden. jag trodde att det var totalt omöjligt uppe hos er att få tag på en bes o skatt fungerande MB för sådana pengar.


Inget är omöjligt i kära Skellefteå;-) förutom att kanske vinna guld i hockey då:-)


Det verkar så, kul iaf med MB och i mitt tycke beklagansvis för dig även nöjd med hockeyn i dagsläget. SAIK-BIF 0-3... en match kvar till GULD...


grattis, 3-4 blev det i SD, skitbra match.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka