Köpråd: Toyota Supra eller Celica

Hej, Har funderat lite i krokarna på att köpa en ny bil. De två bilarna jag kollat på är Toyota Supra 93- eller Celica 00-. Bilen kommer att köras året runt och det kommer att bli min primära bil, kör till och från jobbet varje dag, cirka 10 min och till stockholm ett par ggr om året. Vad jag har förstått det som så är Supran mycket mer trimvänlig, finns mycket mer möjligheter att fixa och trixa med den, dessutom mer kraft och sport i den. Celican verkar folk vilja uttrycka sig som att det är en tjejbil... Sett att den har inte alls samma möjligheter i motorn för trim och liknande. Jag har en budget på +- 80 tusen. Det känns som om en supra för 80 000 inte riktigt är det man vill ha, då får man inte med turbo och den blir automat... Det jag begär av bil är att jag ska ha kul när jag kör den, den ska vara pigg och jag ska vinna rödljus, inte nödvändigtvis 600 meter fram men de 200 första vill jag vara först. En annan fråga, finns det baksäte i dessa bilar? Förstår att det inte finns ett baksäte där man har lust att sitta i 4 timmar i sträck, men existerar det något över huvud taget? Tänkte där hunden kan vara om den måste följa med kortare sträckor? Vad har ni för tankar och idéer? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Supra eller Celica



Jaa du! Det första jag tänker på är att bilarna du är ute efter inte passar det du ska använda dom till, tyvärr. Celican funkar ju som året runt bil, men så rolig är den inte att köra. Men en Supra som du dessutom vill trimma kör man inte på vintern, hur duktig du än är så går det snett förr eller senare. Sen är det dyrt att använda en Supra som bruksbil, väääldigt dyrt. Supran har ett så kallat nödsäte bak men ingen som är över en halvmeter kan använda det, inget benutrymme över huvudtaget, fast en hund kan väll sitta där. Celican är lite bättre, men inte mycket. Jag tror att du får tänka om lite, en bruksbil ska först och främst vara SÄKER, sen ska den vara driftsäker, pålitlig, fungera året runt och gärna vara billig i drift. En trimmad rolig sportbil som du vill vinna rödljusrace med är oftast inte något av det. Men om det enda som betyder något är att ha roligt och vinna rödljusrace med så köp. Men jag tror att t.ex. EVO eller Impreza är bättre alternativ för dig än supra och celica.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka