Köpråd: Sommardäck 18"

Tjena gubbar och tjejer Någon som har bra tips på sommardäck? Har själv letat och läst om en hel del olika, kända, som mindre kända. Någon som har erfarenhet av Vredstein Ultrac Sessanta? Michelin i all ära, men inte den här gången. Tipsförslag välkomnas. Gissningar och spydiga kommentarer undanbedes!



Svar på inlägget: Köpråd: Sommardäck 18"



Jag kör med kumho ku39, är väldigt nöjd med dem!


Har bränt 3 uppsättningar av dom, varje gång efter bara 1 säsong. För hårda, släpper lätt i regn och tar slut för fort. Du har inte testat Vredstein?


Hankook Ventus K-110 Yr..


Vad hade du för dimensioner på dem däcken? Själv kör jag med 235/35 R19 funkar klockrent tappar inte fäste i första taget, å andra sidan har jag AWD kan ju vara en anledning till att mina inte slits så hårt. På originalen, Yokohoma Advan, så har dem en tendens att "släppa" lättare dock så är det 215/40 R18. Jag har bara kört med Kumho så har ingen annan erfarenhet av andra märken/däck //David


Kör Khumo Ku93 eller vad de nu heter bak.. 265/30x18... . Har för mkt grepp Svårburnat.. Grepp även i regn.


Körde med 235/35/19 fram och 275/30/19 bak Har även kört med 235/35/19 fram och 265/35/19 bak...båda släppte lätt i väta. Desto bättre på torrt men...här i svea är det tyvärr mer fuktit ute än torrt.


Någon som kan svara på om det gör stor skillnad på tex hastighetsmätaren om man kör på 225/40/18 istället för rekommenderade 225/45/18?


Kuhmo köper man ju inte frivilligt. Aldrig ens sett ett Kuhmo-däck prestera godkänt i ett test. Hankook däremot har ett högprestandadäck som tom vunnit minst ett test. Slå en kik i någon av de här rätt så nya trådarna: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=237598 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=237580


Har kört Hankook också, det är nästan värre än Kumho vill jag påstå för dom däcken gick åt pipan på en sommar bara...ner till trådarna. Sen är dom i samma däck klass, så vare sig du köper Hankook eller Kumho så är du på samma nivå






Kör själv på Kumho KU19 i dimension 225/40/18. Funkar kanon i både vått å torrt!


Läs vad jag har skrivit istället Hankook Ventus S1 Evo vinner över diverse däck (Goodyear, Continental, Michelin, Vredestein, Pirelli & Nokian osv) i detta testet: http://www.amring.se/pdf/2010/test-auto . t-2010.pdf


för lite mos då sorry kunde inte låta bli


HAHAHAHAHA hade också den på tungan men jag lät bli


De bästa jag haft är Goodyear Optigrip. Riktigt bra grepp i alla lägen, minimalt slitage och fantastiskt tysta. Rekommenderas starkt men jag är osäker på om de finns i 18". Kan även rekommendera Goodyear Excellence (som finns i 18"), har inte märkt så stor skillnad mot Optigrip sedan jag bytte till dessa. De sämsta däcken jag haft var Kumho KU31. Högljudda, dåligt grepp och slets ut på en säsong.


Låter riktigt bra! Har dålig erfarenhet av Eagle F1 däck då dom slits ut på nolltid och precis samma sak med Kumho Ku31 som du också verkar ha samma erfarenheter av som mig. Ska kika på dom, tack!


äh linglong, nangkang ,, läste lite om dem dåligt grepp i vått,, just då man verkligen vill ha vettigt grepp iaf


Näe, men lite... Beräkna själv: http://www.guson.se/hjulomkrets.php


Min erfarenhet av Goodyear Optigrip (med 7,5mm mönsterdjup initialt på alla däck) efter strax över 1000mils pendling: 6,5mm vs 1mm. Får iofs skylla på bilen


Nokian Z G2 ger intryck av att vara mycket däck (hyfsade testresultat) för relativt låg peng (pris strax under premiumdäcken på Däckonline). http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d . sowigan=So http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d . sowigan=So Enda erfarenhet jag har är att de slits lite mer än Continental ContiSportContact 3.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka