Köpråd: Passat 3bg Highline

Hejsan. Jag är ute efter en kombi och funderar i passat banor. Jag är >30 år så vill inte köpa någon vrål sänkt 20" baslåda bil utan en snygg proper familjebil. Ioförsig kan jag tänka mig 18" och kanske något slags sport chassie. Men vill ha en snygg bil. Kanske inte passat är absolut måste. Tittade lite åt Audi hållet men känns som service kostnader är dyrt och begränsat där jag bor. Men jag har tittat lite på blocket och priserna varierar ju otroligt mycket. Jag har en budget på ~70 000. Diesel eller bensin åker kanske 2000mil/år Hjälp mig brainstorma fram den perfekta familjebilen till mig. Tack



Svar på inlägget: Köpråd: Passat 3bg Highline



Passater är trevliga bilar helt klart,servicekostnaderna bort vara istortsett samma mellan VW och Audi dock. Finns ju en uppsjö av styling till dessa oxå om man vill sätta personlig prägel på den..hade en -03:as 1.8T som hade gått ca 21000 mil och den kändes som ny!...och för 70k får man snart en 3C


Okej ja det är ju samma koncern så då borde det ju vara likvärdigt. Ja styling å styling är jag inte så inne på. Jag är mer av en sådan som vill ha original så gott det går. Kan tänka mig att på typ en audi s-line. Men det finns inget sådant på en 3bg va? den senare har ju "r-line"


highline e liknande s-line med lite mera lyx såsom alcantarastolar kromade lister på utsidan och annan utrustning.


Klart du ska ha en Passat med highline paket, jag råkar ha en och det är absolut den skönaste bil jag ägt och suttit i. Rymlig på alla sätt och väldigt bekväm. Jag är rätt en rätt stor herre och Passaten slår allt annat jag provat med hästlängder när det gäller att få plats och sitta skönt Sen är dom ju snygga också, som med enkla och stilrena medel gör dom ännu lite snyggare


Ja det är ju som lika bra att skaffa sig en Highline. Problemet är att dom inte växer på träd samt att jag känner att kamrems byte är ett stort utropstecken! Vet att man inte skall stirra sig blind på mil tal men man vill ju i alla fall ha en som är väl servad. Någon som vet vart man kan köpa MS-designs kjolpaket till passaten?


Jag har en passat 1,9 tdi highline med beige alcantara. Toppen bil, är inne på femte året. Mätaren har nu slått över till 30k mil. Går fortfarande som en klocka. Har kört min från 13k mil och har inte haft något som gått sönder mer än att ac:n läkte. Driftsäkra, går att göra så gott som allt på den själv. Lätt att meka med. Bil med mycket utrymme. Den var just iväg på bilsmester i europa med takbox. Två barnvagnar var dessuom med på resan.


Riktigt bra bilar, jag är nästan två meter lång och kan sitta utan problem i baksätet utan att skjuta fram förarstolen Sköna att köra är dom också. Enda jag saknar är en 6e växel.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka