Köpråd: första bilen

Tjena garaget! dags att köpa bil snart då man nyss fyllt 18. Vill lägga runt 50-60k på något roligt att busa runt med, helst ingen volvo eller saab.. Jag vill ha något mer ovanligt att stila med! Har kollat på Celica T-sport och tycker den är snygg som fan, hyfsad kraft och den ska va billig att äga, ett minus är framhjulsdriften då man vill kunna dra en o annan burn! En annan bil jag tyckte va jävligt cool va en Jaguar S-type -99 med 3,0 v6a, Bakhjulsdriven 240 hästar och ett billigare inköpspris än Celican, och hur coolt är det inte att äga en jaguar liksom! kommer regga den på farsan men kan tänka mig att denna är väldigt mycket dyrare att äga och köra? Detta var 2 jävligt olika bilar jag har fallit för, kom gärna med förslag på fina k*kförlängare däremellan som jag kan glida med i sommar. för och nackdelar med bilarna jag angav? hit me!



Svar på inlägget: Köpråd: första bilen



snyggt och moget användarnamn audi a3 1.8t e vettigt eller en a4 1.8t snygga bra förstabilar


tacktack det är även mitt riktiga namn aa har kollat a4'an men känner fan för nått fetare, helst ingen "typisk första bil" alltså!


Porsche 924! billig,liten och lagom effekt i den! Och förbannat rolig att köra med!


BMW 540 E39 karossen gärna faceilift 01-03, ett par snygga fälgar till där så är du i hamn ^^ dricker väl 1,1-1,2 blandad körning, ganska så hyffsat för att vara 4,4 liters v8 och och 1850-1900 kg Kan inte så mycket om bilarna du angav så kan inte svara så mycket gällande dom ^^


Vill ha manuell låda kan tilläggas


Går ändå bara man kan.. Om du inte syftar på snurra i cirklar. Vet inte om S-typen men kan vara som BMW 7-serie, billig inköpspris och svindyra ägarkostnader. Skulle hellre tagit en Celica, GT-Four så får du 4WD


http://www.blocket.se/goteborg/Maserati . amp;last=1 ovanlig snabb, kanske inte så snygg eller billig att äga men men http://www.blocket.se/jonkoping/Porsche . _8&w=3 väldigt trevliga bilar som inte heller är super vanliga http://www.blocket.se/stockholm/Porsche . _8&w=3 också en trevlig bil som går riktigt bra ! dock inte lika snygg som 944an http://www.blocket.se/stockholm/Lotus_x . _8&w=3 inte helt fel och glida i en bond bil ? tror han har kört en sån iallafall hehe http://www.blocket.se/sodermanland/Jagu . _8&w=3 du gillade s-klass ? här är en jagga med lite stil http://www.blocket.se/eslov/Jaguar_XJ_V . _8&w=3 och här har du en jagga med ännu mer stil !! ja där är några lite ovanligare bilar .. och väldigt ovanliga första bilar !


Riktigt fina tips där fick jag lite uppskattad läsning, de flesta bilarna är ganska gamla.. Jag har endast mekat en del moppe och cross i mina dar, men har en del polare som kan bilar. Vill helst ha en bil som jag slipper oroa mig över att den ska gå sönder dock, hur klarar sig dom på den fronten? tänker på de innan 90-tal Jaggorna va också riktigt fina, det ända jag stannade upp på var att dom hade automat lådor... Vet du någonting om hur S-typen är, varför föreslog du dessa framför den?


jadu .. en gammal bil kan ju va i topp skick den med men så klart kan man även hitta raka motsatsen. Porscharna ska va ganska driftsäkra har jag förstått. Jag föreslog de jaggorna framför s-typ för att de enligt mig ligger i en helt annan klass ! en xj8 är en riktig lyx bil! och en xj12 ja ... det är något speciellt att det är automat gör enligt mig inte så mycket på en sån bil, har själv provat åka brett med en xjr och det går väldigt bra ! Sen tycker jag personligen att s-typen är ap ful






Hmmmmm.. hade dom inte varit automat så hade det ju varit klockrent! men detta ska jag allt fundera på


prova en innan du ratar automat helt med lite motor så funkar automat väldigt bra ! men vid små motorer är det ingen hit ... behövs lite vrid


Manuellt är "roligt" tills man testar automat och inser hur bekvämt det är i vardagskörningen. Kommer nog aldrig köpa en manuell bil igen. Mitt råd är att inte köpa en på pappret så bra eller exklusiv bil som möjligt, då köper du troligen till dig problem. Kolla istället på bilar som vanligtvis ligger några tusenlappar under budget och köp sedan ett lite finare exemplar som kostar lite mer. För att lite lätt säga emot mig själv direkt så hade jag dock kollat in denna: http://www.blocket.se/malmo/Mercedes_C3 . 15&w=3 Riktigt trevlig motor (samma som sitter i min nuvarande) och minst lika trevlig automatlåda, bara att trycka av esp och bränna gummi. Av bilderna att döma så är den dessutom i riktigt fint skick.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka