Köpråd önskas: Skoda Octavia LX 1.6l med AC ***Med trasig blinkers*** för 18900kr

Jag var och provkörde en beg Skoda igår, bilen verkar fungera som den ska. Lite tjut vid bromsning 2 ggr i början av provkörningen, men det är väl inget onormalt för en 12 år gammal bil som står ute? Sedan lät det inget mer om dem. (ABS funkade) Värre är att blinkersen inte fungerar som de ska, under provturen fungerade de först som de ska sedan efter 15 min upptäckte jag att det inte tickade något om dem och att ingen visuell indikation av dem fanns på instrumentbrädan. I övrigt verkar den vara ok, nästan ingen rost. Mycket saker som är bytta för inte så länge sedan. Jag påpekade att blinkersen inte fungerade och säljaren drog då ner priset med 400, och sa att det nog är enkelt att fixa. Men om jag lämnar in den för det lär ju notan hamna högre än så. Iochmed att vi inte vet hur mycket det kommer att kosta i slutändan att få det fixat så borde jag få ner priset till 18000 iallfall tycker jag. Tycker ni att det låter rimligt? Har ni några andra tips/saker som jag bör kolla upp först? Pris: 18 900:- Modellår: 1999, info Växellåda: Manuell Karta: Visa var Miltal: 19 000 - 19 499 Tillverkningsår: - Skoda Octavia LX 1.6l med AC Mätarställning: 19000 mil Färg: petrolgrön Karosseri: Kombi Info: ny besiktad idag utan anmärkning till juli 2012, välvårdad bil, svensk såld, komplet service bok, ny kamrem, vattenpump 2009, koppling och lamell i sept.2010, alla kvitto finns, ABS, AC, airbag förare, CD, fjärrlås, drag, LM fälgar sommar däck, odubbade vinter däck som nya, stolvärme fram, yttetemp.mätare,



Svar på inlägget: Köpråd önskas: Skoda Octavia LX 1.6l med AC ***Med trasig blinkers*** för 18900kr



Att det tjuter lite om bromsarna på en bil som stått över natten är inte hela världen, visst det skulle kunna indikera ett litet slitage men å andra sidan är det inte en ny bil heller. Fungerade bromsarna som dom skulle och klarade av full inbromsning (Helst från högre farter, testade du det?) utan vibrationer eller oljud bör dem fungera. Angående blinkers hade det lämnat mig tveksam i och med att ni har ingen aning om vad felet är, och det kan kosta mycket mer än 400:-. Säg att själva multispaken som sköter blinkers etc är sönder: Den delen inklusive byte kostar förmodligen klart över tusen kronor men det är bäst du hör med Skoda eller en verkstad för att vara 100% säker. Personligen tycker jag att det ligger i säljarens intresse att hitta eller åtgärda felet om han är seriös, för det är få som är intresserade av att köpa en defekt bil hur litet felet än är och det är han förmodligen medveten om. Trasig blinkers tycker jag ändå är ett relativt stort fel, dels är fungerande blinkers ett krav och är dem defekta kan det resultera i både en olycka och böter dels är det inte säkert att det är varken billigt eller enkelt att åtgärda. Så tillräckligt stort för att bli tveksam till köpet tycker jag det är åtminstone. Så jag tycker du skall kunna få ner priset med en tusenlapp, minst.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka