Köpråd caddy vs skoda pickup vs kango

Som rubriken lyder... Vilken har störst lastutrymme? Vilken motor är att föredra? Ca pris jag hade tänkt mig är 10.000kr Ja för och nackdelar mellan dessa 3 bilar? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd caddy vs skoda pickup vs kango



av dessa 3 skulle ja nog satsa på caddy då den känns mest välbyggd verkar hålla bäst. Skoda pickup var ju i början när vw ägde skoda då va dem ännu märkbart rackligare nu är de en en helt annan femma med skoda. Mellan skoda o kangoo är de nog rätt 50/50


Caddy Pickup är en Skoda Pickup med VW-emblem på. Exakt samma bil. Undvik Skodan med 1.3l motor. Kangoon är en Fransk bil......... Caddy skåp är en Seat Inca. Har en hel del gemensamt med VW Polo.


Caddyn annars kan du kolla på Peugeot Partner


Mjae, det finns en anledning till att Caddyn hade 10 års rostskyddsgaranti och Skodan ingen alls (eller, vanliga 1 eller 2 år va det väl) Kolla gamla Skodor, speciellt dom som gått utan kåpa så ser du de bakre fjädertornen - sönderrostade. Inte alls lika vanligt på Caddy. Bättre rostskydd från fabrik - därmer också något dyrare fortfarande. Men, man får ju en nyare Skoda för samma peng som en äldre Caddy, så det kan vara lönsamt ändå kanske?


Hahaha..... Inte lika vanligt på Caddy???? Jag har en Caddy som är tokslut i stötdämpartornen. Framskärmarna är sopor och trösklarna är lagade. Ska ut i garaget i helgen och försöka göra bil av den igen.


Samma här med min, är inne på min tredje caddy pickupp och jag vill påstå att det är väldigt rostbenägna bilar. Skulle inte kunna tänka mig att skodan är ännu värre.


Jag har kört kangoo i jobbet under några år, skulle inte ens rekomendera dom åt mina fiender. Vilket skräp, och om du ska byta nåt (glödstift, bromsbelägg etc) så får du upp flertalet olika delar om du söker på regnummer, men bara en av dessa 3-4 olika passar din bil. Helt hopplösa! Sen drar dom lika mycket bränsle som en fullstor pickis (läs pickup över 3.5t). Caddyn har jag kört både med och utan baksäte, trevliga bilar om man river ut all inredning och lägger in extra ljudisolering. Nu har jag en Ford Transit Connect. Nackdelen med fordarna är att dieselvärmarna inte håller så länge, men annars den trevligaste kärran av dom jag haft i jobbet. Fast nu när jag skrivit allt kom jag just på att du sökte bil för 10k


Men hur tidigt från ny och hur många mil? Inget håller för evigt, men faktum är att VW hade bättre rostskydd från fabrik - och därmed längre rostskyddsgaranti.


Det är en -97:a som gått drygt 20000 mil. Caddyn och Skodan tillverkades i samma fabrik i Tjeckien. Är ingen större skillnad på rostskyddet. Finns inget vax i balkarna t.ex. Jag vet. Håller på och lagar upp innerskärmarna just nu.






Caddy hade inte 10 års rostskyddsgaranti. Den hade bara 6 år.


Hur som helst e jag jävligt nöjd med caddyns 1,9 d motor. bara puttrar på och går som en klocka


Riktigt. Köp en diesel. Min bara går och går. Men som sagt, kolla efter rost. Du hittar ingen rostfri, men försök hitta en med så lite rost som möjligt. Och kolla så att femman funkar på växellådan.


någon som vet hur service intrevallerna ligger på skoda? diesel men även på bensin?


Grundservice var 12:e månad. (3000mil) Olje byte 1500mil. (Mellanservice)


kamrem? å var kan man köpa en frontbåg?


Kamrem endast på diesel 9000mil Frontbåge vet jag inte. Blocket?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka