Köpråd olja till Nissan Micra 1.0 -97

Jag ska byta olja på min lilla micra 1.0l från 97 och är ju ute efter en olja som gör att den håller längst möjligt och kanske tom har någon positiv effekt på förbrukningen. Inte så sugen på en svindyr olja för mer än vad bilen är värd så jag kikade på biltemas helsyntet (http://biltema.se/sv/Bilvard/Olja-och-S . W40-36909/). Även http://butik.afaab.se/q8formulaexcelsea . Path=59_82 har jag kikat på. Är det någon billigare olja ni skulle rekommendera?



Svar på inlägget: Köpråd olja till Nissan Micra 1.0 -97



Dom funkar suveränt bra bägge två i din bil


En olja som håller längst möjligt är ju den olja som tillverkaren rekommenderar att du ska använda. Biltema oljan funkar säkert också, men är förmodligen inte den tillverkaren rekommenderar som sagt. Så länge det är rätt viskotet på oljan och helsyntet så lär det inte finnas nån som är bättre än nån annan.


Senast redigerat av discokapten (2012-01-04 20:18)


Ja, det är en jävla skillnad på olja. Men i en Micra från -97 funkar biltemas olja utmärkt. Man byter ju ändå vid 1500 mil.


Ja, absolut, jag hade antagligen kört shell helix (Ica Maxi oljan) vilket jag har gjort i nästan alla mina bilar. Men som jag försökte visa så är det inte säkert att rätt viskositet och att det är helsynthet gör att oljan är bra...


Berätta mer.


Tror du verkligen inte det är någon skillnad alls på tex Castrol och Biltema? Har Euroshopper samma kvalitet som Felix på pyttipanna?


Det är inte frågan om det nu, TS vill ha billig olja, men den ska duga åt hans Micra -97. Det allra bästa vore att hälla i den dyraste och bästa olja som finns, då är man säker, men fattig. Eller så häller man i en fullt tillräcklig olja som med råge gör sitt jobb i den bilen. Skillnaden mellan olika oljor kan tas i en annan tråd. Skillnaden mellan märkena är, förutom pris och burk, att dyra oljor har andra/mer tillsatser, något som bara gör skillnad i högprestandamotorer. Det viktigaste när du väljer olja är klassnigen, nummer 2 är viskositeten. I din instruktionsbok står vilka viskositeter som rekommenderas för din motor vid olika temperaturer, och även vilken klassning oljan ska ha som minst. I din bil skulle säkert en delsyntet uppfylla klassningen, men då prisskillnaden mot helsyntet är så liten, skulle jag köpa det istället. Biltemas duger gott, den är garanterat bättre än lägsta klassningen som rekommenderas för din bil, och den uppfyller kravet billig. Biltema gör inte egen olja, utan den tappas på en oljedepå, vilken tvistar de lärda om, men den är iaf klart godkänd att hälla i en motor. 1500 mils intervall, så kommer motorn hålla länge och din plånbok kommer må bra om du kör på biltema, svedol et.c istället för castrol, mobil m.m.. BILEN GÅR INTE SÖNDER AV BILTEMA-OLJA.


Så i biltemas prissegment är det den som gäller och ger mest för pengarna?






Ja, eller typ Svedol, om du har det. Om någon är bättre än dne andra så tror jag mer på Svedol, men ganska så samma.


Så någon av dessa:http://butik.afaab.se/q8formulaexcelsea . Path=59_82 http://www.handla.swedol.se/ (5w40) La bara märke till att denna inte har B4? Är inte swedol och okq8 samma olja? http://biltema.se/sv/Bilvard/Olja-och-S . W40-36909/ Den första finns i tumba och den andra i sollentuna och jag bor i sundbyberg så det är ju inte så långt till någon av de. Om det är skillnad vilken ska jag ta?


Om du vill veta lite mer om oljor, kolla på det här. http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf


Men kamma dej nu, klart det är skillnad på vad biltemaolja och motul olja, men va inte det ts frågade efter.


Biltema mineral eller halvsyntet skulle jag köpt. I dessa är serviceintervallen ändå kort. Frågan är om man sparar så mkt bensin på dyr olja så att det blir motiverat?


En helsyntetolja 4l för runt 250kr har jag då råd med men vilken av de tre förslagna ovan ska man ta?


Vilken som, dom är ungefär lika bra, dock har jag mest erfarenhet av Svedololjan. MEn biltema är minst likvärdig. Q8 är ju ett riktigt märke, så den är också minst lika bra.


Eller som sagt Shell Helix, finns ofta på ica maxi för 299 för 4l


Biltema 5w40 helsynt inhandlat...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka