KÖPRÅD - Opel Calibra från 1992

Hej. Har kollat på en privatimporterad Opel Calibra från 1992, som kom till Sverige 2006 och har sedan dess haft 6 ägare. Den är obes. men skattad i 4 månader till. Vinterdäck medföljer och den är befriad från rost. Den har gått 21 000 mil. Den är röd och riktigt fin i lacken. Kamremmen böts för 20 mil sedan. Tomgången kan spöka ibland, den är lite för låg då och då. Lätt fixat? Priset är 4900:- ev. lite prut på det. Låter det som en bra deal? Vad tycker ni allmänt om priset kontra bilen?



Svar på inlägget: KÖPRÅD - Opel Calibra från 1992



8v eller 16v? Är det 16v låter det som ett vettigt pris.


Vet inte, antar att det är en 8v då den har en 1998 cc motor och är på 115 hästar.


Då är det 8v men tror inte det är något direkt överpris ändå.


rost är typ det enda du ska ha koll på på dessa. speciellt med 8v spisen så är den i princip problem fri och odödlig. hör av dig om du funderar på något eller behöver nå saker. har 4 calibror på gården i olika skick


Okej, härligt!! Så motorn är odödlig säger du? Hur är den om någon har tokåkt i den? Har ju inte den blekaste, håller den för mycket? Var problem med någon svajjig tomgång, men bara ibland. Vanligt fel vad jag har förstått?


spöa på du!! så länge den har vatten å olja så går den. oljämn tomgång kan ha olika orsaker. kan vara en kärvande tomgångsmotor tex. dom smörjer man bara upp så går dom igen. kan ju vara att dom som bytt rem satt den något kugg fel med. men svårt att säga så här på rak arm.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka