KÖPRÅD - Peugeot 205 GTI - Prisuppskattning

Hej. Har kikat lite på en 205 GTI. Har ingen aning vad de ligger i värde osv. Tänkte att ni kan skaffa mig en uppfattning. Sommar o vinterdäck, vinterdäcken nästintill nya. Ska besiktigas nu i januari, dock gick den igenom prickfritt januari 2011. Skatten är betald och räcker 6 månader framåt. 10 ägare, sv. såld. Postar lite bilder på den: http://i42.tinypic.com/x60hp0.jpg http://i41.tinypic.com/e8n7k2.jpg http://i40.tinypic.com/2lub8sy.jpg http://i44.tinypic.com/opz9xf.jpg 4500:- begär han för den. Är det ett skäligt pris? Vad anser ni om mitt ev. bilköp?



Svar på inlägget: KÖPRÅD - Peugeot 205 GTI - Prisuppskattning



Någon som har någon uppfattning?


åk och kolla på den. kolla avgaserna så det inte är blå rök och testa den hårt går han inte upp i temp så köp... dom tipsen fick jag när jag kolla efter en gti / Pärry


Okej, skall göra det. Dock kvarstår mina funderingar kring pengarna, men det kanske någon annan kan svara på?


priset tycker ja är helt okej men har ju inte sett bilen IRL... lycka till / Pärry


Okej, tack tack!


4500:- känns som ett ok pris om bilen är bra, GTI brukar ligga högre i pris än så men eftersom den behöver besiktigas inom kort känns det rätt att denna är lite billigare. Du har inte fått något skäl till varför han inte redan besiktigat den, eller du kan inte göra upp med säljaren något i stil med "Jag tar den för 4500:- om den klarar en kontrollbesiktning jag betalar"? Fördelen för dig är att du då är så säker som det går på att bilen rullar cirka ett år till och fördelen för honom är att antingen får han sålt den direkt eller så är du eller nästa spekulant medvetna om vilka fel bilen har. Jag förutsätter att bilen är inom sin besiktningsperiod, tänker jag rätt bör det stämma?


Jag tycker också som att 4.5 är ett bra pris, jag har ju självklart diskuterat ned priset en aning- bara efter att ha sett bilderna. Vill ha nått att pilla med, men har för mig att de flesta gti modellerna brukar vara ihjälkörda, men det återstår att se. Besiktningen är i januari, så den är ju besiktigad. Kommer nog inte på någon som överenskommelse...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka