Köpråd - Peugeot 308 Turbo 2010

Hej, Har hittat en Peugeot 308 Turbo från 2010 som har gått 2500 mil. Priset verkar helt ok, men bilen har inte blivit servad ännu. Säljaren menar att serviceintervallen ligger på 3000 mil och att det är därför bilen inte ännu har blivt servad. Kan detta verkligen stämma? /Jörgen



Svar på inlägget: Köpråd - Peugeot 308 Turbo 2010



Jag har letat lite men inte hittat någon intervall för 1.6 Turbo vilken är den motor jag antar att du menar? Etanolmotorn har dock service på 2000mils intervall, och motorer som körs på E85 har vanligtvis kortare intervaller så 3000mil låter inte orimligt. 3000mil låter mycket men många tillverkare har tillämpat så långa intervaller, Audi och SAAB är två andra exempel. Det är dock inte bra att köra så länge utan service, det är risk att motorn mår dåligt. Både Audi och SAAB har haft stora problem på grund av sina långa serviceintervaller, men har bilen bara gått 2500mil borde det inte vara ett problem: Det kan dock vara värt att överväga att serva bilen med kortare intervall i framtiden, jag tänker då på främst ett oljebyte+filter med kanske 1500mils intervall mellan Peugeot´s egen service? Säkrast vore dock att du ringde Peugeot själva och hör dig för.


Tack för svaret. Ska kolla med Peugeot för säkerhets skull.


Har själv en 207 1.6 Turbo, där är intervallen 3000 mil så det stämmer nog bra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka