Köpråd - Lämplig USA-bil alternativt äldre BMW för en studerande

Hej på er! Då jag är så pass såld på USA-bilar tänkte jag byta ut min Volvo Amazon emot någonting lite roligare! Min ekonomiska situation är relativt simpel. Jag bor fortfarande hemma, har studiebidraget + lön ifrån arbete på praktiken, sammanlagt har jag strax under 3000kr/månad att spendera på bränsle. Det innebär (tyvärr) att fullsize-bilarna ifrån 70-talet går bort. Jag kommer att ha strax över 30000kr att spendera på bilen i sig. De bilar jag tänkt mig; - Dodge Dart/Plymouth Valiant 1967-76 - Dodge Aspen/Plymouth Volare 1976-1980 - GM's mellanstora bilar på G & A-platformen 1978-1983 (Chevrolet Malibu, Oldsmobile Cutlass, Buick Regal etc.) - Ford Granada/Mercury Monarch 1975-82 (Observera att jag tänker på den amerikanska Granadan) - Fullstora Ford/Mercury/Lincoln från 80-talet med 302 Fuel Injection - Alternativt en äldre BMW, typ BMW Bavaria Observera att ingen av bilarna är intressant med manuell låda utan jag vill ha automat. Utöver det, vad tror ni är vettigast, de små V8:orna eller 6:orna? Har bara hört positiva saker om Chryslerkoncernens "Slant 6", men jag kan absolut ingenting om Fords eller GMs 6:or. BMWn är ett kul alternativ men jag tror att det är en genomgående mycket sämre bil att äga och köra. Mycket högre driftskostnader, sämre komfort och dylikt. Jag har dessutom läst i amerikanska Motor Trends tester på när dom var nya att ventilationen är dålig och ljudnivån är påträngande hög tack vare utväxlingen. Observera även att bilen kommer att rulla som bruksbil. Help me out guys. Tack!



Svar på inlägget: Köpråd - Lämplig USA-bil alternativt äldre BMW för en studerande



en chevrolet caprice hade jag satsat på dom går tyst och rätt så billigt om man tänker på motor storlek en 79 som en har den drar runt 1 liter milen ska va 350 motorn då ! går billigiare än 305


Snittar litern? Det var inte dåligt alls! Någon mer som kan intyga på att en Caprice går så pass billigt? Är det så roligt skall jag ta en allvarligare titt på Caprice. Jag har kört min fars LTD Crown Victoria (302 5,0 Fuel injected) till jobbet i två dagar och har snittat 18MPG (1,3L/Mil) och det är okej, men över det känns inte hållbart för en fattig student.


Chryslers slant sexa är precis som volvos B18, En odödlig maskin som du kan köra på litern, Om det sitter en manuell bakom den, En bil du borde titta efter är Dodge dart -63 till 66, Själv tycker jag -66an är finast, Där har du en del motoralternativ men vanligvis är stora sexan och 318 vanligast. Delarna till dessa motorer är billiga, Karosseridelar går fortfarande att få tag på nytt, Sitter där en V8 så är det nästan alltid uteslutande automat, Vanligast är 904:an


Nej en 305:a eller 350 dricker aldrig bara en liter det är rena önsketänkandet.


Prexis, möjligvis på långkörning och max 80km/h så kan du komma ner på litern, Den som påstår nåt annat går bara på hörsägen och har inte kollat själv. Jag har haft ett antal "modernare" insprutjänkare med V8 och räkna kallt med 1,5L/mil men många gånger ännumer med kallstarter, kortkörning och start/stopp i stan. Med lite vilja kan du komma på runt 1,3 i snitt men litern? NOPE! oavsett 305 eller 350.


runt litern ! inte prik


Precis...1.49l/mil är runt "litern" med en värdesiffra Edit: Med "runt litern" menar nog de allra flesta absolut max 1.2, snarare närmare 1.1...


Ioförsig så är min caprice lite nyare, men den lär ju ändå dra mindre än en äldre med tanke på att den har tbi, 4växlad med lockup & ganska strömlinjeformad kaross. Det minsta den någonsin har dragit är 0,80xxx liter milen och då körde jag mellan falkenberg & västerås och höll 80 hela vägen. Annars på landsväg (80-100km/) så brukar den ligga mellan 0,86-0,9 liter milen. Blandad körning så ligger den på ca 1,3-1,5 milen men när man kör i stadstrafik, som jag bara kör med den nu så ligger den aldrig under 2 liter milen, brukar ligga runt 2,2 liter milen. Så en caprice från slutet av 70 & början av 80 talet med 350 låda utan LU & OD så tvivlar jag på att den skulle dra mindre än en tvålkopps caprice.


är runt 1.2 max men beror ju på hur en åker med om en ska åka istan eller åka på vanliga mindre vägar eller lång körning men som i snit blire runt 1.2 max






Misstänkte väl att det var strax över litern. Jag tycker som sagt att 1,3 som LTDn går att åka på är helt okej, jag har ingen ambition av att köra fort iallafall. En USA-bil körs med värdighet.


Känns lite som så att en fet 318 från 87, med kjolar i plast, sänkt i backen, raka rör så den vrålande fyran kommer till rätta och en stor kolfibervinge på det! Om jag bildat rätt uppfattning om dig så känns detta väl väldigt rätt?! Skämt åsido, en crown vic från 98 o framåt skulle man fan haft sig.. För dom var ju inte direkt så brutala i pris när vi hade snöat in på dom för ett tag sen! Men import o omreg o sånt e ju fan för omständigt.. Vi är i fel land, helt klart..


Kom och köp min Caprice, den får du för hälften av din budget så har du mer till soppa!


Haha så kan man ju resonera! Seriously though så vill jag inte ha en mattsvart bil.


Äldre BMW i all ära, dem är raka motsatsen till en jänkare och i och med att du skriver att du är så glad i dessa amerikanare, varför är du intresserad av en tysk?


De som kallas Bavaria är väl E3-modellen...inte direkt i samma liga som en fjortisstylad E30... Jag kan förstå herr Tynnerströms tänk jag....för jag skulle mycket gärna kunna ha en E3 likväl som en amerikan från samma tid. De har ju trots allt lite av samma kvaliteter, stora, komfortabla och med kraftig motor. Där USA-bilarna kanske i sin tur är lite "smäckigare" i detaljerna (även om de prismässigt hamnade i BMW-klass här, så kvarstår faktum, den som på hemmamarknaden USA köpte en Plymouth var som regel inte den som ens kunde DRÖMMA om en BMW), men samtidigt vräkigare och med en härlig glidarkänsla, så är väl BMW mer körmaskinen med lite stramare framtoning. En mer genomtänkt bil men kanske kyligare...


Därför att just BMW Bavaria är en bil jag tycker är skitsnygg. Bavaria gick att få med 2,8 raksexa och automat vad jag har förstått. Har du någon erfarenhet av kombinationen?


Ok jag håller med dig helt och hållet på den punkten och tycker modellen är grymt läcker, men jag har tyvärr ingen erfarenhet av bilen mer än att karossen heter E3 och att det är föregångaren till BMW 7-serie samt den "riktiga" modellbeteckningen inledningsvis var 2500 eller 2800. Sedan kom 3.0, och även en förlängd variant med tillägget L. En "Baader Meinhof Wagen" är dock en drömbil för mig åtminstone.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka