Köpråd: Bruksbil ~70 tkr

Jag är ute efter att byta ut min gamla Lancer nu när ekonomin blivit lite bättre (fast jobb). Har varit lite sugen på att köpa helt ny bil men å andra sidan känns det vettigt att låta bli att låna för mycket pengar, så jag funderar också lite på vad man kan få i storleksordningen 70 000 kr eller däromkring. Förutsättningar/behov: -Märkesprestige är totalt ointressant. Är bilen bra och komfortabel är det skitsamma vad den heter. -Jag är 95% av tiden själv i bilen så baksäteskomfort och bagageutrymme är mindre viktigt. Kombi är onödigt och fult. -Mer viktigt är framsäteskomfort. Man ska kunna sitta bra i förarstolen även om man är 190+ cm lång. Gärna bra ljudkomfort. Även om jag mest pendlar korta sträckor ska jag stå ut med längre resor ibland. -Jag fixar inte själv med bilen, så den ska vara pålitlig och inte krångla hela tiden. -AC/ACC är självklart, likaså ESP. Gärna farthållare. -Vettig bränsleförbrukning och skatt/försäkrings- och underhållskostnader. -Den ska inte ha gått tio miljoner mil. Alla tips mottages tacksamt. Mer specifik fråga: Det finns en del Hyundai Elantra och Accent på annons för vettiga priser. Är de dåliga eller vettiga?



Svar på inlägget: Köpråd: Bruksbil ~70 tkr



bmw 325 lr 525 grym ljud å framsäteskomfort, lr kanske nån lite äldre c70? får ja fråga varför ESP är en självklarhet? mvh


Jag köpte en Passat kombi 05a som bruksbil. 12.000mil, svensksåld, fullstämplad servicebok, få ägare, det mesta i utrustningsväg, 85.000:- , Inte haft ett enda problem med bilen sen jag köpte den för ett år sedan! Dock har jag en Diesel, det enda negativa är väll skatten som ligger på 5800:- , Men jag åker nästan 3.000mil per år så för mig lönar det sig då jag FÅR (LÄS FÅR) tanka diesel på firman som förmån! Har en förbrukning på 0.55 blandad körning, brukar åka runt 115mil innan jag tankar igen. Känns som man får mycket bil för pengarna.


http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . _8&w=3 där har du en bil med en riktigt go motor ! samt att den är tyst och bekväm att åka/köra... dricker inte så mycket heller


Jag håller med om BMWn som ett bra val. Som märkes val är det inte bara prestige i dag kan jag tycka. Köper man ett premium märke så får man kvalité och driftsäkerhet, det handlar vad jag känner om materialval och komfort framför allt som ett lågprismärke inte kan ha i sin budget. köper man en billig bil så har ju oftast kostnaderna dragits ner på något. Jag kör själv BMW och har aldrig tidigare haft så lite problem trotts att den nu har gått väldigt långt


BMWn är ett jättebra val. Men varför inte testa 9-5/9-3 Aero eller S60 T5


Jag tycker faktiskt detsamma, ESP är en ovärderlig hjälp och har statistiskt visat sig minska antalet olyckor kraftigt. Jag hade också sett ett stabilitetssystem som en självklarhet! I övrigt kan jag bara rekommendera BMW, jag bryr mig inte om prestige utan kör BMW för kvalitén och har inte blivit besviken hittills...


Men den har även gått rätt långt, så är inte pumpen donad så lär du räkna med den kostnaden...


Jag kan tänka mig att det är den typen av bil han ska titta efter, inte just en Diesel som för visso är kanon enligt mig. Pumparna har jag ingen erfarenhet av men jag byter bränslefilter på min själv och relativt ofta, kan ha med det att göra om man vill skona pumpen onödigt arbete.


Tycker de är rätt roligt med ESP-frågan, jobbar på ju på scanias labb å tester här viasar att ESP på lastbilar faktiskt är mer falsk säkerhet. I personbils frågan tycker ja de är skitsamma, för egentligen har du lärt dej köra bil utan esp å abs lider du inte av de. Enda gången ja fått ett riktigt esp ingripande va när ja fick jazz på bilsläpet å då måste man ju gasa för att räta ekipaget men esp bromsa så de gjorde ju bara saken värre.






volvo s80,s60,v70 kan du få en fin för 70k fin komfort och hygglig utrustning mm mera.


Det är egentligen en djungel när man ska köpa bil. Man går oftast på känsla och kan bli hur frustrerad som helst när man går på nitar. Jag har haft väldigt många bilar under ca 12 år nu. Det vore intressant att plocka ihop en vagn efter vad respektive tillverkare har för egenskaper. Jag har även kört bilar som slår det mesta i komfort som tex Citroen C5 av senare kaliber med gashydraulisk fjädring är nästan oslagbart på dåliga vägar, däremot har jag inget förtroende för kvalitén i vårt klimat när det kommer till franska bilar mer än som hobbyvagnar. Jag har fått äran att skruva med vänners och kollegors bilar och överhängande så är de franska bilarna i den kretsen mest opålitliga. Jag förstår där emot om man vill ha en C5 a för komforten. Nu när jag är nöjd med driftsäkerheten i min BMW så kommer det bli en lika dan fast nyare när min är förbrukad. Jag har haft många VW bilar och de flesta har varit otroligt bra och driftsäkra, men de 2 senaste var där emot de värsta jag haft (kan bero på tidigare ägares misshandel eller liknande), bland annat en Caddy skåp Tdi -99 som stod på verkstad hela tiden med allt för dyra och omständliga fel. Jag känner även en som har ett måndags ex av Toyota som hämtades ut ny, den havererade hela tiden första året. Nu vet jag inte längre hur det går för honom. Lycka till alla ni som köper begagnat eller nytt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka