Köpråd: Audi A6 Allroad TDi?

nej håller med om att luftfjädringen inte är så bra org men inte nått jättedyrt idag att fixa då det finns bra kopior som tom ska va bättre än org. motormässigt är 2,7 bra. va bara tidiga s4 som hade problemet med turbos. Tdi har dock varit en problem tom -03 då nya motorn kom. Helt klart en grym bil för dom pengarna. Jag tycker inte att dom är jobbigare att skruva med än tex bmw volvo nissan mm.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A6 Allroad TDi?



jo fel av mig att skrämmas sådär. farsan har/hade en a6 2.5tdi (allt utom luftfjädringen är i stort sett samma) på 2½ år har den kostat strax över 200 000 i reparationer. det måste vart ett skräck exemplar. + massor av otur?. dag 5 med bilen så startar den inte. dieselpumpen är kass + glödstiften smått dåliga. då servades den med nya remmar och oljor osv. stor service ca 45 000. 12 månader senare ca 3500mil går generator remmen av och hamnar under kamremen så varenda ventil vek sig i motorn.enligt arver så finns ingen garanti på generator remmen. ca 100 000 fabriksrenoverad motor med montering (billig montering). ca 9 månader senare så går dieselpumpen sönder igen. ny pump + service ca 35 000. ca 5 månader till går växelådan trasig. +30 000. begagnad 1vecka senare är toppen trasig på den nya motorn. motorn hade 1år garanti och garantin gick ut strax innan. därefter är man lite trött på att laga bilen utöver det så är vanliga servicar gjorda och några framvagnsdelar bytta. bilen är mest körd på motorväg. Men skönare bil att köra, får man leta länge efter. har testat med luftfjädring och den är grejt den med. ett tips till luftfjädringen. bilen får sjunka 6mm på 24timmar annars är det läkage. lyssna om kompressorn går ofta. tror den sitter i skuffen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka