Köpråd Saab 9000 2.3t

Tjena Har lite frågor ang 2.0t motorn och 2.3t Jag har blivit avråd att inte köpa 2.3t pga att det kostar mer att reparera och att den strular mer än 2.0t, stämmer det? 2.0t ska altså var mer slitstark och mer påligtligt. Har aldrig haft saab förut. Lite råd från en saab kunnit är verkligen uppskattat. Hur är det med bränsleförbrukningen på en 2.3t?



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9000 2.3t



Varför skulle 2.3t vara sämre än 2.0t ?? Det är ju exakt samma motor men med två olika slag....


Vad menar du med två olika slag? Är det samma motor i stort sätt?


Ja det är exakt samma motor förutom att kolvarna har längre slaglängd på 2,3-litarn för att ge 0,3l större slagvolym. Annars är det samma skit Så det måste ju vara någonting annat än själva grundmotorn som är mindre pålitligt ??


Tydligen toppen? Som sagt det är det jag fått höra i alla fall.


Aldrig hört. 2,3t har däremot en betydligt bekvämare utväxling (bilen varvar mindre vid en given växel och hastighet). Jag tror att även 2,3t har kraftigare drivaxlar och drivknutar än 2,0t. Den drar mindre bensin än 2,0t. Det är en bättre bil än 2,0t på alla sätt. Den enda skillnaden motormässigt är som sagt att kolvslaget är längre i 2,3t, och i övrigt har den en bättre växellåda.


2,3T och aeron har kraftigare drivaxlar Det som skiler 2,0t och 2,3t är i storadrag....vev, stakar, kolvar och utväxling på växellådan. topparna är likadana


Ja då tackar jag för svaren.


Undvik bilar med TCS (Traction Control). Tror det blev bättre från årsmodell 1995, men tidiga 9000 med TCS är ökända för att krabba. Det säger jag inte för att kasta skit över Saab (är själv Saabentusiast) utan för att det är ett erkänd brist hos tidiga årsmodeller av 9000. Modellen är annars ett riktigt bra val. Det är idag så billiga bilar att du bör sikta på så ny årsmodell som möjligt och så mycket utrustning som möjligt. Sista årsmodellen är 1998, och anses också vara den bättre (A50 Anniversery). Men mest bekvämt färdas du tveklöst i en 9000 CS 2,3 Turbo Aero, sista årsmodell 1997. Är man bara ute efter denna inredning går den enkelt att eftermontera i valfri 9000. Men det är som man brukar säga: En Aero är en Aero ... Det du hört om att 2,3 Turbo skulle vara sämre än 2,0 turbo är ren rappakalja, allt enligt redan tidigare skrivet. Snarare är 2,3 Turbo bättre. Kör man som folk är bränsleförbrukningen mer sund än för 2,0 Turbo som får arbeta hårdare. Vanliga fel att hålla lite extra koll på:Rost, trasig ACC, drivknutar, DI-kassett (tändkassett). I övrigt är det rätt skottsäkra bilar. Och du vet säkert redan att alla 9000 utan V6-alternativet (som inte var aktuellt eftersom du är ute efter 2,0 turbo eller 2,3 turbo) har kamkedja. Inte kamrem.


A50 är 97:or! dock kan 98or ha a50 säte men då endast för att Saab hade några över på hyllan och satte i de i bilen för att bli av med dem;) Annars bra råd:) jag skulle tveklöst leta efter 2.3T ( ej samma som 2,3t) eller Aero av senare årsmodell då de är riktigt rappa och utväxlingen i de lådorna är riktigt fina ! ( de är ovanligt högt utväxlade så motorn varvar mindre ) De är även de snålaste motorerna i 9000



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka