Köpråd: Bruksbil ~70 tkr

Jo, lastbilar är dock en helt annan sak att försöka styra med hjälp av ESP. Kan hålla med om att det finns situationer där ESP och Antispinn stjälper mer än det hjälper men generellt tycker jag det är en viktig del för säkerheten. Körskicklighet och vana i all ära, den gången man blir överraskad har man väldigt liten nytta utav det...



Svar på inlägget: Köpråd: Bruksbil ~70 tkr



lupo 3l.. biljäveln ser liten ut men jag kan sitta fram och sen gå och sätta mig i baksätet utan att ändra stolen och sitter bra fram och okej bak är dock bara 1.83 men tror att det inte är ett problem för dig borde finnas med esp och allt sånt där strunt som gör bilarna skitråkiga 0.3liter/milen gör jhu att total ekonomin är VÄLDIGT bra och det är ganska drifsäkra vagnar dessutom kan man spara pengar till en kista ifall man skulle råka krocka


jo vet att de skiljer från bil å lastbil, men sen tror ja att ESP å antispinn ger falsk säkerhet i många fall. Tex: år 78 Sven ska ta sin nya volvo 245 till jobbet på morgonen han åker iväg å hjulen spinner när han accelera iväg från gatan då visste Sven att de va halt, åker lite försiktigare hela vägen till jobbet år 2011 Sven ska ta sin nya vw passat till jobbet på morgonen antispinnlampar lyser lite när han gasar iväg men bryr sig inte om de lampan blinkar ju ändå jämt. Sven kommer ut på landsvägen å håller sina 90 plus sen från höger svänger morgontrötte Kalle ut som inte skrapat sina rutor helt ut, han ser inte Sven. Sven ska nita enda som händerär att absen slår å han försöker väja men de hjälper inte utan dom åker ihop. tänk va bra de är med alla säkerhetsgrejer som gör att vi kan åka ännu fortare(y) ist för att knalla lite lugnt. Sen körvana utan säkerhetsfinesser gör ju att du tränar bort reflexen att styra å bromsa samtidigt, då lär du dej att om de blir kris kan man bara göra antingen eller.


Det var just en Lupo 3L 2004 som jag hade dyrast fel på av mina VWs. Om man har gott om pengar att lägga på onödigt dyra hightech lösningar i udda material så är det en grym bil som drar mindre bränsle än man kan ana. På en månad fick jag laga min Lupo för 12000:- och då hade de dyra delarna klarat sig. Man ska inte smutts kasta de stora ingenjörerna i tyskland, men den bilen börjar bli gammal och känslig nu. Vanliga lupon är nog att föredra om man hittar någon som är frisk i sånt fall.


Man måste använda huvudet även med hjälpmedel i moderna bilar. Jag lyckades bromsa in i tid en gång tack vare ABS, den kortar ju broms sträckan framför allt på halt underlag. Jag tycker att tekniken är bra som hjälpmedel, inte något att förlita sig på. Systemen räddar aldrig en dålig förare.


fy fan för anti spin abs och annat mög ... kör bil bättre utan massa sånt trams, lite känsla i broms foten så stannar man snabbare utan abs också allt från mig bye bye


Det är flera som rekommenderat BMW. Det är ju klart frestande med tanke på komfort. Men är de inte dyra i drift, vad gäller reservdelar o dyl?


Jag tror du kommer bli positivt överraskad som jag när det gäller bränsleförbrukningen om du inte väljer någon med V12 eller liknande. Delarna till min bil har inte varit så dyra. Jämförde med att byta broms ok på min V fram för 790:- köpte samtidigt ett till kompisens C5 för 1800:- H fram. Då var det billigare att byta broms på min bil är en Citroen. Delarna handlades i samma affär samma dag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka