Köpråd.. Dieselkombi.. lite tipps

tja ska snart inhandla en dieslkombi.. har kollat in några modeller Citroen c5 III 2,0Hdi - 08a Skoda octavia 2,0tdi /rs - 05a+ passat 2,0tdi - 05a+ Ford Mondeo 2,0tdci - 08a har kört skoda och citroen.. och för citroen har man ju fasnat lite.. fjädring..utr.. bilen ska vara helst automat.. har ni tipps för och nackdelar ?



Svar på inlägget: Köpråd.. Dieselkombi.. lite tipps



Du har inte funderat på mercedes? Deras E klass kombi ska ju vara en riktig fröjd att åka i, om än kanske lite åt det dyrare hållet. Fördelen är väll att iaf jag skulle ta tyskt före franskt vilken dag som helst.


jo jag har funderat på merca.. audi..bmw.. men men.. då handlar det om annat prisklass.. om man kollar på miltalen och år ex 08a


Yupp!


Men av de du raddat upp skulle jag lätt valt Passaten


525d eller 530d eller varför inte en 525dx? E39 eller E61.. Mycket trevliga bilar


Av dem bilar du själv nämner hade jag troligen köpt en Passat, helst TDI170 med DSG-låda så har du åtminstone lite krut under huven och slipper växla en dieselmotor manuellt (=tråkigt). Men vid fritt val tycker jag du skall slänga ett öga på BMW 535d, den dricker nog lite mer än ovanstående bilar (0.6-0.7L/mil för 286hk) men du får vad som måste vara en av de roligaste dieselmotorerna som gjorts.


Åk och kika på en Mondeo 2,0 TDCI Titanium S, jag har en 140Hk aut och är toknöjd Titanium S har kjolpaket original,18" alu, skinn/alcantara med röda sömmar, svarta paneler/kolfiber invändigt. Manuell 2,2 på 175hk, 140hk automat.


jo jag va inne på en passat 170 med dsg.. o visst en 535d e en kanon bil.. men då sticker priset upp riktigt 286hk dieselhästar e inget o klaga på.. men frugan ska köra med, o stark bil med bakhjulsdrift e inget för henne


525dx e60........... samma motor som 530d men har 4hjulsdrift. Behövs bara en liten chipning så har du 530 mos under locket






Ok, i och med att ingen budget presenterades tog jag en chansning på att den modellen rymts inom budget. 580Nm är mycket att få ner i backen och 535d kan helt klart upplevas bakhjulsdriven men har "for the record" ett väl fungerande stabilitetssystem. Passat är dock ett utmärkt val, jag glömde att nämna det ovan men kan rekommendera fyrhjulsdrift till den modellen. Det höjer visserligen förbrukningen något, men motorn har en snabb och lite nervös gasrespons för att vara en dieselmotor och tillsammans med den ännu mer nervösa DSG har framvagnen svårt för att få ner kraften utan det blir gärna en del hjulspinn och "Torquesteer" och särskilt i halka eller med dubbdäck på asfalt kan bilen bli lite irriterande att köra. Fyrhjulsdrift gör att Passat sticker iväg på det viset en familjebil skall göra. Du har inte övervägt Volvo V70 D5? Åter igen sticker förbrukningen iväg något men det i förmån för lite extra kraft, men framför allt är Volvo en mer sofistikerad bil.


ärligt talat har jag funderat på en e60 530-535 men tog en funderare och skulle ej våga ge den till frugan o köra o med barn i.. spec på semester där de kör som galningar små vägar massa riskabla omkörningar osv osv.. sen e ju de synd barn.. barnvagnar.. repor osv som uppstår på en fin bil.. de tycker jag e synd.. visst v70 D5a e fina bilar.. vet ej om den nya modellen.. hur den e i förbrukning.. hade en som jag körde på semester 250mil enkel resa.. o den drog lite väl mycket för att vara diesel.. autobahn.. 170-200km/h låg den konstant på 0,9 ifs va de en 04a med 163hk


Vi har själv en Mondeo 2,0tdci titanium -09 och vi är riktigt nöjda. Ligger på 0,53 blandad körning med vinterdäck så den är riktigt snål. Ändå är det hyfsat bra drag i den ( för att vara familjebil). Utrymmsmässigt är det inte många som slår den. En kanonbil helt enkelt. Jag har tidigare kört mkt Volvo men har fått Forden som ny favoritbruksbil. Ända problemet är att frugan inte släpper den ifrån sig så jag har själv köpt en Saab 9-3 diesel. Om saaben kan jag ännu inte säga ngt om då jag inte haft den tillräckligt länge för att göra någon rättvis bedämning. Forden är bra.


Jag förstår den tanken, äldre D5 var riktigt törstiga men nyare går snålare. Fortfarande ingen snålvarg men det är som sagt också en lite bekvämare vagn med mer motor än japaner och fransoser med fyra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka