Köpråd silverado 6,5td

Ska åka o kolla på ett par silverado dieselar. Är det något speciellt jag ska titta på? Känna på? Förutom att pumpen ska va i bra skick och att FSDn ska vara bytt/flyttad? Sen en fråga till, är det lagligt att ha avgaspipor på flaket i Sverige? Mvh Marwin



Svar på inlägget: Köpråd silverado 6,5td



Vad är det för årgångar vi pratar här.. samt motorer.. 6.2 eller 6.5TD ?


Som det står. 6,5td. Runt 94-95. Helst 95 för o få lite modernare inredning.


Sorry.. missade rubriken helt o hållet nästan hahaha Rost är ju vanliga fenomen i flak osv osv... knackande motorer, ljuvliga ljud från turbon, svårstartade, växlar ofta ryckingt (slänger i växlarna känns det som).. ja det är mycket som ofta inte är bra på dessa.. Men det beror på ju helt på prisklass åxå.. finns ju skräp för 30 tusen.. och rätt så fina och helt okej för 60-100 tusen..


Jo rost brukar det finnas gott om. Vad är det för knack man ska lyssna efter då förutom vanligt diesel knack? Dom jag tittar på ligger runt 70k. Utbudet blir inte så stort med mina krav: 1,5 hytt, långa flaket 4x4 och som sagt helst nya inredningen. Då finns det typ 5st om man inte vill gå över 80k. Lådorna är ju en svag punkt, och om jag ska titta på nån så måste lådan vara renoverad, gärna pumpen också.


Knack rent allmänt om den verkar gå hårt, spridarna kanske orsakar mer knack om dom behöver renoveras etc, ofta säger ägarna att mycket gjort som tex renoverad dieselpump och låda.. fast nåt kvitto på det finns inte.. alltså kan man inte vara säker.. men växlar den inte som den ska så är det varningstecken.. är det väldigt kallt ute o du kör iväg direkt så kan den växla lite konstigt... men är den varm ska den absolut växla som den ska göra. Lika med motor, folk säger att mycket är fixat o trixat med.. men några papper finns inte på det heller.. och rasar en sån motor så lär du få gå på banken eller spara i ett år eller så för att ha råd att renovera.. det kostar APA att renovera sånna här motorer.. Det är soppaslukare anser jag och därför avstod jag att köpa en i våras när jag tänkte köpa en.. rätt så dyrt att åka i dom och några långfärdsbilar är det inte heller.


Okej, då har man lite att tänka på när man åker o tittar. Men att dom drar soppa det vet jag, men dom går väl lite snålare än bensinaren som jag har åkt runt i, en 2500 med 350 bensinaren?


Räkna med litern ungefär.. kortkörning med mycket broms och stop bör du nog räkna med nästan som en bensinare.. beror mycket på skicket på motorn åxå.. osv osv.. Det är mycket att tänka på.. men köp inget skit.. det blir så jävla dyrt när det rasar.. under 20 tusen får du nog inte en vettig motor till en sån iaf..


Ja men litern är bra mycket bättre än jag hade vågat hoppas på:) men jag är väldigt kräsen så nån skit blir det inte, och det kommer nog bli svårt o hitta en som duger. Men tack för alla tips:)


Om möjligt.. ta med dig nån som är bra på dessa bilar med dieselmotor.. som kan höra på motorn hur den mår och känna hur lådan växlar.. det kan du tjäna mycket på i längden och du slipper bli pålurad nåt skit som stannar efter vägen efter 2 veckor.. Lycka till






Jag har ganska mycket erfarenhet av både dieslar och automat lådor, dock inte just V8 diesel. Men det ska nog gå bra:)


Någon som vet hur reglerna är kring avgaspipor på flaket? De är ju något man vill bygga på en sån bil:) men är det lagligt? Det finns väl en regel om att utblåset måste vara bakom den sista öppningsbara dörren/rutan när man bygger sidepipes, gäller de även för pipor då?


Det är lagligt att ha avgasrören upp på flaket. Att köra en 6,5 td på litern? Nä det är ganska omöjligt... Räkna med uppåt 1,5. 6,2:an är snålare men tröttare o finns inte i dom årsmodeller du är intresserad av.


Jodå.. med runt litern menar jag från 1 liter till kanske 1,2-1,3 av egen erfarenhet.. om man är jävligt snäll på gasen och låter turbin göra jobbet


vad grundar du det på?mig veterligen så är samtliga pickisar i sverige med stacks(pipor) C-regade men jag kan ju ha fel!


Vore ju bra om någon har en säker källa:) googlade lite o kollade på transportstyrelsen och på sfro utan att hitta något.


http://www20.vv.se/vvfs/htm/2007nr307.htm#_Toc180472545


jag tolkar detta som att på lättlastbil är det upp till besiktnings mannen att avgöra om det är lagligt eller ej?


Jag tolkar det som att det får mynna ut var som helst, så länge det inte finns nån risk att avgaser kan komma in i kupén. Att det står som det gör i paragrafen för tung lastbil är väl för att det inte är tillåtet att ha avgasröret på högersidan på dom.


jo jag förstår vad du menar och instämmer att det borde funka med stacks på lättlastbil,men det hänger nog tyvärr oxå på vilket humör besiktningsmannen är på



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka