Köpråd: Köpa Volvo 740 eller BMW E30 som vinterbil?

Funtar på att köpa en 740 elr 318/320 som vinterbil i vinter men vet inte vilken av dom jag ska välja. Har ingen erfarenhet av nån av dom. Vilken är alltså bäst och roligast och ha som vinterbil?



Svar på inlägget: Köpråd: Köpa Volvo 740 eller BMW E30 som vinterbil?



Är du inte van vid att köra under vintern och "leka" tycker jag du ska ta en 740. B,w E30 är i min mening alldeles för fina för att köra skiten ur på en vinter. Du behöver en 740 startkablar och silvertejp. Sen klarar du vintern. Kanske lite bensin också.


Jag tycker BMW är klart roligast, men den som är mest sannolik att hitta i bra skick är en gammal Volvo. Sedan finns det många fler av Volvo än utav BMWn så det vore lite synd att köra slut på en sådan om du inte hittar ett exemplar som är utom räddning? Mercedes W124 är annars ett rent kvalitétsbygge som inte dricker bensin i samma mängd som 740.


En merca har delad bakaxel så den är inte lika rolig att leka med Men å andra sidan så är en merca relativt soppasnål, otrolig värme, bra kvalitet och dem står kniven. Jag hade nog valt merca iaf eftersom jag är en "snål jude"


Har haft både e30 och 740 på vintern och enligt min mening tycker jag 740in är lättare och sladda med, lättare o kontrollera. E30 är för lätt i röven. Men både är helt klart roliga bilar på vintern. Mvh Edit: Värmepaketet är ju gudomligt i 740. Bättre värme än i afrika.


Tack för svaren blir nog en 740 imorgon


Jag tycker tvärt om, W124 har på torrt väglag riktigt bra väguppträdande till skillnad från 740 och även i halka uppträder den mer konsekvent än Volvo. Men svensken är beprövad som vinterbil om något och är absolut inget annat än ett bra val.


audi 100 quattro är också snorbilliga just nu. 10lök för en avant eller sedan. jag gjorde dock tabben o köpte en i tron om att den var en quattro. men jag är nöjd ändå!


Är bara tvungen att fråga, varför kollade du inte bara upp det innan? På internet eller bara lägga dig under bilen


En 7leif är billigare.. E30 börjar bli svåra att hitta med antingen någorlunda motorstyrka eller något som faktiskt inte har ytbehandlingen som bärande del.






En 740 kör du mycket lättare på ett kontrollerat ställ. E30n är lättare i röven och kanske även lite kortare hjulbas vilket resulterar i lite yvigare sladdar. En 740 går som tåget på tvären!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka