*Köpråd* Volvo s60 t5 budget 50 000kr

Tjenare grabbar och tjejer! Jag är ute och letar efter en ny bil till mig själv och har fastnat för volvo s60 t5 00-03. Riktigt snygga bilar imo och de verkar även ha stor potential att kunna trimmas till 300+hk utan allt för mycket jobb. Verkar ju passa in perfekt på min kriterier! Nu undrar jag bara, vad ska man akta sig för på dessa bilar? Generellt så är väll Volvo ganska så driftsäkra vad jag förstått och de går och går bara? Men det måste ju finnas lite fallgropar. Speciellt då jag nog blir tvungen att köpa en bil som gått lite längre (ca 18000mil+). Vad ska man kolla på när de börjar komma upp i åren och miltalen? Vad kan komma att bli större utgifter? Tackar på förhand för all hjälp jag kan få!



Svar på inlägget: *Köpråd* Volvo s60 t5 budget 50 000kr



Hej. Köpte min s60-01 när den gått 16k mil. Det som jag fick byta efter 2 månader var luftmassemätaren. Det är egentligen det enda felet jag haft på 1 1/5 år. Bytte bromsbackarna bak och handbromsbackarna nyligen. Men det är ju vanliga slitdelar. Kolla efter missljud i framvagn. Rätt tunga fram, så bussningar och stag slits väl en del. I övrigt en mycket trevlig och komfortabel bil att åka kan jag säga. Jag älskar den!!


du kommer bli stamkund på macken, dem dricker sjukt mycket...


Tackar för infon! Uppskattas! Till er som säger att den drar mycket, hur mycket är mycket egentligen?


snålåker du får du den nog precis över litern, annars ligger du nog runt 1,5


nej du kommer nog inte under 1,25 förresten


Jaha, där ser man. Vore ju hemskt trevligt om man ändå hade möjligheten att köra lite snålare, är inte världens rikaste , haha Vad säger ni om de andra modellerna? 2.4t etc, har dessa ändå potential till lite rolig trimning i framtiden kopplat med att man fortfarande kan köra lite snålare med bilen ?


Menar du då steg 1 eller vidare när du säger att du tror en 2.4T kan ta en T5 original?


Tackar tackar Visst är det väll så också att om man chippar så får man ofta lite bättre bensinförbrukning då motorn är optimerad?


Tackar! Om man har planer att gå hela vägen upp till steg 3, vad borde man tänka på att uppgradera i bilen? Rent spontant skulle jag vilja säga luftintagen och kylningen?






du är medveten om att man faktist kan göra service på bilarna oxå...fast det är väll för dyrt kanske har kört polarns 2.4t en hel del och att ligga under litern normal körning är inga problem landsväg går det att ligga på under 0.9 men det gäller att kunna köra bil oxå ungefär som att alla säger att en 740 drar minst 1.5liter milen hur man än kör örebro-stockholm-örebro 4pers upp 5pers ner en del stadskörning och jag hamnade just under 0.9 körde inte lungt utan körde som man bör göra då hade jag full packning för 4personer+50kg verktygslåda i skuffen då det var min premiärtur med nya drivlinan i


Nu förstår jag inte riktigt, menar du att man kan få ner förbrukningen från 1.3 till under 1 genom att endast serva bilen?


Vad snackar ni om? Ni som säger att dom drar 1.3 liter blandad och 0.9 landsväg vet inte vad ni pratar om. Jag kör min 2.4 t stadskörning på 1 liter milen ungefär. På landsväg i 90 kmh går den på 0.7 Då är det ändå en automat. Så sluta hitta på massa!


Marginell skillnad mellan 2.4t och t5 så det kvittar totalt vad det är för maskin en t5 drar bara mer när man kör full gas i övrigt är skillnaden VÄLDIGT liten


Hej Nisse! Vi pratade om S60 T5. Vad är det för snack du skriver:du är medveten om att man faktist kan göra service på bilarna oxå...fast det är väll för dyrt kanske men det gäller att kunna köra bil oxå .....


vi pratar inte om någon 2,4t


På min s60 t5 02.a jag hade körde jag den på 0,9-1,0 blandad körning med ganska glad gasfot också=) /henke


jag kör en volvo s60 , 2.4 liters 140 hk. 0,9 drar min blandad körning, med tanke på tung bil så tycker jag det e bra.


140hk ja, ts efterlyser 2,4T även sugmotorerna drar mycket i min mening, men dem är helt okej att köra! känns bilen bra så slå till, missljud? slå inte till!


tycker att 2.4T skulle nästan dra mindre pga att den får ju jobba mindre än sugmotorn.. om man nu inte kör som satan...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka