Köpråd: BMW 530d e39

Går i köptankar och tankarna är då inne på en 530d e39. Har som alltid innan ett bilköp funderingar... Det jag känner till är spjället till insuget och vad det kan innebära, men hur är bilen i helhet, motor/växellåda osv annars? Tänker då framförallt på en automatlåda. Skriv gärna av er av era egna erfarenheter kring 530d e39.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 530d e39



Spjällen är självklart bra att känna till men man skall vara medveten om att antalet bilar som råkat ut för ett haveri är mycket litet jämfört med antalet bilar som fungerat felfritt. M57 är trots allt en motor som varit med oss ett tag och både diesel och BMW var populärt i Europa och idag även i Sverige. En stor andel havererade bilar har dessutom varit trimmade, antalet original exemplar som rasat är kort sagt försvinnande litet. Folk tenderar att fokusera på motorn trots detta, och i samma svep glömma bort automatväxellådan som är den riktiga fällan på denna modellen. Den så kallade GM-lådan är inte särskilt tålig utan trim eller ens tunga släp kan knäcka lådan vilket brukar resultera i vibrationer, bortfall av växlar och ibland/till slut även att lådan slirar i en sådan omfattning att det krävs kraftiga gaspådrag för att bilen överhuvudtaget skall röra på sig. Åter igen är det inget som *alla* exemplar råkar ut för, men här finns det skäl att höja en varningsflagga till skillnad från insugsspjällen tycker jag! I övrigt är 530d en underbar bil, E39 är mycket bekväm och körglad och 30d är stark och snål. Den manuella lådan är fin och exakt att hantera och automatlådan är smidig och växlar väldigt diskret. Modellen kan rekommenderas varmt, men om automat är ok vågar jag inte svara på. Du har nog en del av svaret själv, vet du med dig att du kör hårt, har planerat att trimma och/eller drar mycket släp hade jag personligen inte vågat chansa känns det som.


Tackar för svaret! Satt och kikade lite på blocket nu och nu när man fick lite mer kött på benen så kanske en manuell inte är så dumt iaf



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka