Köpråd . chrysler 300M 99-00

Ah okej. ja men de är ju vanesak oftast. Kom och tänka på växellådan. 4 växlad? Brukar fungera felfritt väl?



Svar på inlägget: Köpråd . chrysler 300M 99-00



Som Rq nämner så är bilen svår att överblicka. Men det är en fråga om vana. Som ren kuriosa kan nämnas att på dagen när ljuset är av så lyser dimljusen fram istället. Jag kan inte yttra mig om bränsletörst då min rullar i princip enbart landsväg. Den är duktigt framtung så att ägna lite extra uppmärksamhet mot framvagn och bromsar kan vara bra. EDIT: Jo, lådan är 4-petad med lockup och högt växlad. Först i 82 km/h går lockupen in så oftast rullar man i ca 90 Km/h som minst. Det finns ett manuellt växelläge i form av +/- som fungerar bra men den tillåter inte vad som helst utan växlar ändå ner/upp den har fått nog. Har kört den på de nu när min åkte till verkstad och det går utmärkt att köra utan någon gång varva över 2000 varv om man vill. Lådan ska när den är frisk växla så man ser och hör det men det ska inte känns alls vid normal körning.


Ja men detta låter bra. Gillar att de ska vara rostfria med . Ska kolla in en på söndag om allt går som de ska. Har nog tillgång till lyft och dylikt så man kan kolla in den mer noggrant undertill med. Har ni koll på när kamkedja ska bytas på lilla motorn förresten ? De flesta man kollar i den prisklassen har gått mellan 20-28 tusen mil.


Jag fick byta ramlager på min 300M 1999:a vid 11000mil, svensksåld Det var en 2.7:a, pigg motor, håll kolla på oljenivån, min drog 3liter olja på 1000mil... Låter som att 3.5:an är lika illa när det gäller att dra olja.


Då ska den nog bytas, IGEN. Var 12 eller 14.000:ende mil tror jag att det var


Kamkedjan på 2.7 ska egentligen aldrig bytas, men ofta blir det ändå ett byte när vattenpumpen ev. går sönder. 3.5:an har kamrem. 2.7 är känd för trånga oljekanaler och rekommenderas egentligen inte, det var först när 300C lanserades som 2.7 litern fick lite bättre design. Jag hade satsat på en 3.5 liters Men håll koll på oljenivån som sagts ovan.


Fint . Ska kolla på en 2,7 imorgon. Var någon enstaka skada som liten spricka i front och något på motorhuv. Men går motor och växellådan och inredning och övrigt är helt så kommer jag nog ta den pga priset. Så jag hoppas den är ok. Återkommer.


2.7 litern kräver extra service med olja och filter, dubbelt upp om man säger så! Då minskar risken för smutsbildningar i oljekanalerna i motorn, det är värt det i slutändan


Underbar bil . Jag tog den. De var lite få skador som ska fixas till våren. Tyvärr antagligen kört emot lyktstolpe eller så. Men några timmar så är den fin igen. Så motorhuv och framspoiler kommer få sig en omgång. Motor och låda gick sjukt bra. Lite ovant att ha en så tyst motor. var nära på att "starta" flera gånger. och komforten är ju inte i närheten av volvo=). Så tack för tipsen.


Grattis! Försökt köra min "hämta-ungarna-bil" Dvs Huyndaien på under 2000 varv. Upp till 70-80 sen spricker det! Nu behöver jag bara sälja min 300M. Inte lätt med vevlagerknack... Ha kollen på det!!!






tackar . hehe nej de var rätt nice med att den låg på 2000 varv i 120 ungefär. Jo olja och allt sådant kommer att hållas koll på. Ska bytta olja på den snart så jag är 100% på det. Sen till sommaren så kör man lite mer omfattande service när jag får tillgång till mer erfarna gubbar=). Och jag tyckte faktiskt inte den var så svår att manövrera när jag backa Här har vi den.


Gratulerar, trevlig bil den där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka