Köpråd: Saab 9-5 Aero Kombi VS Saab 9-3 Aero Sedan?

Är ute efter en vettig bruksbil. Men vilken av dessa två ska man köpa och varför? Saab 9-5 Aero Kombi Årsmodell: 2004-2005 Saab 9-3 Aero Sedan Årsmodell: 2004-2005 Jag hade en liknande tråd uppe för ett litet tag sedan mellan Saab 9-5 Aero Kombin mot Audi A4 Quattro S-Line Avant. Tyckte den gav så många bra tips och råd att jag ville göra ett till försök mellan dessa två bilar. Att jag jämför en kombi mot en sedan beror på att jag föredrar 9-5:an som kombi och 9-3:an som sedan.



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 Aero Kombi VS Saab 9-3 Aero Sedan?



Till att börja med tittar du på "rätt" årsmodeller. 9-5 04-> löper ingen risk för oilsludge, och 9-3 03 hade många barnsjukdomar. 9-5:an har en 2,3T motor, och det tycker i alla fall jag är betydligt trevligare än 2,0T. Den har klart bättre bottendrag och dessutom 40 hk mer. 9-3:an väger inte så mycket mindre som man kan tro, däremot är det betydligt mindre plats i kupén. Man sitter nästan axel mot axel även där fram. Sedan är min personliga åsikt att en sedan är rätt så värdelös överhuvudtaget. Bränsleförbrukningen är ungefär likvärdig. Att folk kastar 9-5:or efter en underlättar också. 9-3:an verkar hålla priset bättre, vilket ju inte är bra om man är i köpartagen. Dessutom tycker jag mig ha sett att det är ganska lätt att hitta en "oförstörd" (du vet som inte är körd av gasglad ungdom, inte har "feta" fälgarna, stereobygge osv) 9-5 Aero, medan de flesta ng9-3 Aero på Blocket verkar ha drabbats av dessa muppar med kepsen bak-och-fram redan.


Vill du inte behöva reparera lika ofta så köper du 9-3'an. End of discussion. 9-3'an ligger bättre på vägen - by far - än 9-5'an i min åsikt. Detta är ju också en smakfråga. Dessutom har den mer inställningsmöjligheter vad gäller hjulvinklar. (Jag hade personligen som Saab-mekaniker köpt 9-3'an som kombi.) Mitt förslag är att känn på bilarna ordentligt innan du bestämmer dig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka