KÖPRÅD: Behöver en diesel 5-dörrars.

Hej alla Mitt allra första inlägg Nu är det dags att inhandla en ny bil. Sitter med en 10 år gammal volvo som dricker bensin och eftersom jag pendlar till jobbet så är inte det längre ett val. Jag kan typ inte ett skit om bilar och jag antar att det finns riktigt duktiga och intresserade i detta forum som kan tänkas hjälpa mig. Jag är ute efter följande: - 5 dörrar (Sedan eller kombi, men även någon större halvkombi går bra) - Diesel - Skall vara ny (från 11/12). - Kan bara begagnad (inte mer än 3000 mil) om den är från 11/12. Budget har jag på 200.000 kr. Jag vet inte riktigt vilken jag skall köpa. Har sneglat lite åt: Nya Ford Focus Peugeot 308 Kia Ceed Chevrolet Cruze (5-serien me 5 dörrar) Opel Astra SportsTourer Men vet inte. Är inte lätt att välja =/ Egentligen spelar märket ingen roll, bara den är diesel, ser den helt okej ut (interiör viktigt ) så är det ett plus. Mvh



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Behöver en diesel 5-dörrars.



Har du övervägt Citroen DS4? Det är en lite mer ombonad variant av "standardmodellen" C4 och jag tycker att Citroen lyckats väl med att bygga in en känsla av lyx i denna, och den har en omfattande standardutrustning med bland annat massagestolar som ingår. Eftersom du skriver att interiören är viktig tror jag det är en modell du uppskattat? En annan fördel med Citroen är att dem är väldigt duktiga på dieselmotorer och jag har upplevt i flera fall att deras motorer verkligen klarar av att hålla sig till uppgiven förbrukning vilket inte alltid är fallet. När jag provkörde nya Ford Focus till exempel krävde den 0.85L/mil körd i Halmstad, Citroen nöjde sig med 0.55L/mil i rusningstrafik i Göteborg och då var det 160hk-varianten jag körde och inte den lilla snåla miljöbilen. Focus hade rullat 300mil, DS4an var helt nyuttagen... Den är värd en titt, nypriserna ligger visserligen över 200.000:- med frågan är om du behöver välja till så mycket extrautrustning och får du sedan lite rabatt på priset fallet den kanske inom budget?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka