Köpråd önskas om Volvo v50, V70 eller annan dieselbil.

Har i dagsläget en Peugoet 307 bifuel. Har varit hyfsat nöjd med bilen om man bortser ifrån servicekostnaderna. Senaste gick på 6500 kr och då är bilen 3 år. F*nskapet har dessutom redan börjat rosta bak på bagageluckan. Skulle gärna vilja köpa en dieselbil då jag hoppas få ner bränslekostnaderna vid längre körningar. Bilen får kosta max 180.000 kr. Det ska finnas plats för två barn i framåtvända barnstolar bak. Jag vill ha en säker bil, som drar lite, inte är för mycket problem och helst inte kostar skjortan i service eller skatt. Har kollat lite på ev. Volvo V50 alt. V70 men har inga favoriter. Behöver inte ens vara volvo. Väldigt tacksam för tips



Svar på inlägget: Köpråd önskas om Volvo v50, V70 eller annan dieselbil.



Jag kan säga att D5 i v70 är en riktigt go motor och köra, drar på fint och vridet känns bra, drar heller inte så farligt med bränsle Annars kan du kolla på BMW E39-E60 med diesel, gärna med dieselsexa, riktig bra motorer med låg förbrukning och mycket kraft! Åk ut till olika bilhandlare och prova olika bilar! Mvu Christoffer Bolin


Tack för ditt svar Hur mycket drar V70n på ett ungefär??


Vet tyvärr inte vad en V70n drar, men min far har en 08 V70 D5 automat och den drar 0,5 vid snålkörning och 0,6-0,7 om man drar på lite!


Jag svarar BMW 320d E90, många ägare vittnar om en förbrukning både över och under 0.5L/mil men det är även en bekväm, pigg och körglad bil. Ett alternativ är en BMW 535d, kanske inte det mest ekonomiska valet men du får ett våldsamt kraftigt drag under huven och komfort som matchar rena lyxbilar. Sedan finns det kombinationer, vill du ha en sexa och lite prestanda men inte en stor 5-serie finns 325d. Vill du ha hög komfort men inte behöver en massa prestanda finns 520d och så vidare! Sedan finns det förstås mängder med andra alternativ, det finns dock mycket som talar för BMW inte minst min egen goda erfarenhet av märket så jag valde att rekommendera två sådana.


Nja lite optimistiskt, kört mycket S80 D5 (-08) med automatlåda och den har jag aldrig snittat under 0.7 över ett par hundra mil. Kör man aldrig i stan och aldrig över 80km/h kanske den går att få ner i 0.6 men det tror jag knappt. Den manuella versionen drar betydligt mindre bränsle än automat enligt mina erfarenheter. Färddatorn i Volvon (snitt och momentan) är rena glädjemätaren, min diffar 10-15% mot verklig förbrukning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka